Projekt INNO-KIDS. Už sme začali!

Participujte na projekte vyplnením krátkeho dotazníka.

Projekt "INNO KIDS" je zameraný na vytvorenie, pilotné otestovanie a bezplatné šírenie vzdelávacích materiálov zameraných na ekologický urbanizmus a udržateľný rozvoj. Tento originálny projekt, ktorý spája kooperáciu, tvorivosť a technické zručnosti, určený pre školákov 3. až 5. ročníka ZŠ, vzniká v spolupráci s viacerými európskymi partnerskými organizáciami.

Aktuálne sa nachádzame v úvodnej fáze projektu, v rámci ktorej mapujeme súčasný stav. V tomto školskom roku 2023/2024 pripravujeme pre učiteľov metodickú príručku a pre žiakov tvoríme katalóg rôznych urbanistických a zelených prvkov, ktoré sa bežne nachádzajú vo verejnom priestore. Žiaci sa tak môžu inšpirovať a postaviť si z lega alebo iných materiálov rôzne cvičné modely a následne sa vydajú do terénu - vyberú si zanedbaný verejný priestor, dôkladne sa s ním zoznámia a navrhnú jeho zveľadenie formou výroby modelu. Svoj návrh v závere projektu odprezentujú aj zástupcom samosprávy. V nasledovnom školskom roku budú prebiehať workshopy a pilotné testovanie priamo so žiakmi.

Zaujal vás tento projekt? Venujte mu aspoň pár minút a v tejto prvej fáze sa zúčastnite medzinárodného online prieskumu vyplnením Dotazníka pre pedagógov základných škôl - Inovatívne prístupy k rozvoju udržateľných komunít. Cieľom tohto prieskumu je lepšie pochopiť, ako pedagógovia využívajú inovatívne metódy v témach udržateľnosti a rozvoja udržateľných komunít. Vyplniť dotazník pre pedagógov Uzávierka vyplnenia prieskumu je 8.3.2024.

Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v ďalšej fáze projektu!

 

Podobné články