Ostovík

OZ Mirakl začiatkom roku 2023 produkoval mini sériu dokumentárnych videí o biodiverzite lokality Ostrovík, ktorá sa nachádza na území takzvaných Senianských rybníkoch.

Vývoj projektu začal v decembri 2022. Prvé verzie scenára sme mali horové 5. januára 2023. Po zapracovaní pripomienok, a  po výmene niekoľkých telefonátoch v priebehu januára - februára a konzultácií s odborníkmi sme skončili na 5. verzii scenára.

Produkcia mini-dokumentov bola naplánovaná na začiatok apríla 2023 z dôvodu vtačej migrácie a celkového „prebudenia sa“ prírody v Ostrovíku. Prvé dve produkčne dní prebehli hladko a my sme odtočili všetky synchrónne obrazy s našim sprievodcom dokumentárnou mini-sériou. Produkcia ilustračných záberov a dronových záberov trvala od 8. do 20. apríla. Súčasne ako sa dotáčali ilustračné zábery prebiehala post-produkcia. Začalo sa strihanie takzvanej kostry dokumentov a priadavali sa ilustračné zábery, ktoré sa priebežne vyhodnocovali, ako vhodné, či nutne na pretočenie, aby sa zefektívnil proces produkcie mini-dokumentov. Post-produkcia skončila 26. apríla 2023.

Po finálnom strihu, ktorý bol schválený 22. apríla prebehlo mixovanie zvuku a color-grading mini-dokumentov. Kontrolná projekcia sa uskutočnila 26. apríla 2023.

Podobné články