Aprílová outdoorová súťaž SLNEČNÉ HODINY

Zapojte sa, bádajte vonku a vyrobte si skvelú pomôcku.

Keď sme vyhlásili výzvu pre učiteľov, aby sa s nami podelili o nápady na outdoorovú edukáciu, napísala nám aj vedúca Klubu Stromu života Stromáci z Dlhej - pani učiteľka Karetková. „S našimi piatakmi na základnej škole v Dlhej nad Oravou sme vyrábali niekoľko hodín slnečné hodiny a testovali sme ich spoločne v našej EKO-učebni." Bola to pre nás skvelá inšpirácia, podľa ktorej sme vám aj pripravili nasledujúce zadanie súťaže.

Práve teraz na túto aktivitu totiž dozrel čas a aj slniečko ukazuje svoje lúče čoraz silnejšie, takže hor sa do toho! Vytvorte tie najkrajšie, najzaujímavejšie, najpestrejšie a najmä originálne slnečné hodiny. Na ich výrobu skúste upcyklovať alebo recyklovať materiál, ktorý by inak skončil v odpade, vyhnite sa veľkému množstvu plastov alebo skúste vytvoriť hodiny, ktoré dlho vydržia. V pracovnom liste aj podrobne popíšte, ako ste prispeli k udržateľnosti. Zamerajte sa teda nielen na tvorenie či meranie, ale svojej aktivite dajte aj ďalší, environmentálny rozmer. 

Zapojte sa do outdoorovej výzvy určenej pre Kluby Stromu života a vyhrajte od nás peknú cenu.

Stiahnite si pripravenú outdoorovú aktivitu vo formáte pdf z Akadémie Stromu života (prihláste sa na stránku a vojdite do sekcie Akadémia). Podľa inštrukcií aktivitu zrealizujte. Počas realizácie nezabudnite vyhotovovať fotodokumentáciu, ktorú nám spolu s krátkym popisom (najlepšie ako prezentáciu v programe Powerpoint) zašlite prostredníctvom online formulára v sekcii Súťaže. Maximálna veľkosť priložených súborov môže byť spolu 100 MB. Ak má vaša prezentácia väčšiu veľkosť, rozdeľte ju napríklad na polovicu a každý súbor nahrajte samostatne.

Uzávierka súťaže s názvom Slnečné hodiny je 12. 5. 2022.

Už sa veľmi tešíme na vaše súťažné diela!

Podobné články