Sme aj v škole COOL?

Vo februárových námetoch na aktivity s názvom V práci som COOL sme sa venovali tomu, ako súvisí náš takmer každodenný pobyt v škole či práci so zmenou klímy.

Do aktivít sa tentoraz zapojilo viac ako 400 žiakov. Vyžrebovali sme p. Vieru K. z Uble, ktorá získava balíček metodických a propagačných materiálov. Srdečne gratulujeme.

Výzva mesiaca február Zatepli sa  zaujala a vy ste s nadšením skúšali rôzne zatepľovacie stratégie v školách a znižovali teplotu vo vašich triedach.

Deti z materských škôl skúmali ako slniečko zohrieva rôzne predmety. Lepiacimi papierikmi v triedach a v priestore materskej školy označovali všetky teplé predmety a dokonca si vyskúšali aj praktické aktivity vo forme sadenia semienok a skúmali nevyhnutnosť slnečného žiarenia pri pestovaní rastlín.

Žiaci 1. stupňa základných škôl pátrali odkiaľ sa berie teplo v radiátoroch, merali teplotu v rôznych častiach tried a niektorí dokonca aj úniky tepla a navrhovali riešenia. 
 

Za vyzdvihnutie stojí, že viacerí z vás ste abslovovali praktickú exkurziu do kotolní škôl, či dokonca do podniku na spracovanie drevnej štiepky, alebo prehliadku už skôr nainštalovaných solárnych panelov na škole.

Ďakujeme všetkým učiteľom za vyplnené online formuláre, krásne fotografie z tried a škôl a cennú spätnú väzbu.
 

V marcovej téme Nenakupujem do smetného koša  sa budeme venovať tomu, ako naše nákupné zvyky a produkcia odpadu súvisia so zmenou klímy.

Podobné články