Ekocentrum v škole

Základná škola s materskou školou Maximiliána Hella v štiavnických Baniach získala podporu z environmnetálneho fondu pre projekt s názvom Ekocentrum v škole. 

Myšlienkou projektu bolo dobudovať vnútorné a vonkajšie priestory na skvalitnenie environmentálneho vzdelávania na Základnej škole s materskou školou Maximiliána Hella. Vnútorné priestory boli vďaka projektu vybavené interaktívnymi prvkami na prezentáciu ohrozených biotopov krajiny a na prezentáciu možností znižovať svetelné znečistenie nočnej oblohy. Projekt umožňuje žiakom, ale aj všetkým návštevníkom, aj zamyslenie sa na sebou ako - človekom rozumným až po velikánov a pozitívne vzory. Okrem zveľadenia interiéru sme sa zamerali aj ne exteriér, kde sme rozšírili kapacity na zachytávanie dažďovej vody prostredníctvom vodozádržných nádob. Rovnako sme v areáli  zabezpečili mobiliár - vonkajšie sedenie do priestorov areálu školy, ktoré zabezpečuje výchovno-vzdelávací proces v exteriéri. Vďaka zavedeniu uvedených prvkov sme umožnili našim  žiakom reálne vnímanie prírodného prostredia.
Celý areál školy je súčasťou Prírodného náučného parku Aves a tým otvorený verejnosti počas celého roka. Veríme, že vďaka realizácii projektu zvýšime nie len návštevnosť nášej školy ale aj   skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a rozšírenie klimatickej gramotnosti a aj rozšírenie poznatkov o našej avifaune a ochrane prírody.

Podobné články