Ráno ma osvieti aj v škole

V decembrových námetoch na aktivity s názvom Ráno ma osvieti sme sa venovali tomu, ako energia a teplo  v našich domácnostiach súvisia so zmenou klímy.

Bol koniec roka, čas pred Vianocami a neskôr aj čas školských prázdnin, takže nám prišlo menej vyplnených formulárov ako zvyčajne. Sme vďační učiteľom, ktorí si aj v tomto hektickejšom období roka našli čas na realizáciu aktivít. Vyžrebovali sme p. Katarínu B. z Oravského Podzámku, ktorá získava balíček metodických a propagačných materiálov. Srdečne gratulujeme.

S deťmi v materských školách ste sa zaoberali témou ročných období, správnym obliekaním, ale aj tým, čo robia v zime rôzne zvieratá. Všetkých zaujal pracovný list Slnečné hlavy, v ktorom si okrem rozvoja grafomotoriky  deti uvedomili aj silu slnka v rôznych ročných obdobiach.

Žiaci 1. stupňa pracovali s obrázkami z pracovných listov a hľadali súvislosti o premene energie zo slnka na príkladoch v prírode.

Žiaci 2. stupňa skúmali rôzne grafy súvisiace so spotrebou energie v domácnostiach a študenti stredných škôl riešili príklady o výkone človeka.

Ďakujeme všetkým učiteľom za vyplnené online formuláre, krásne fotografie z tried a škôl a cennú spätnú väzbu.

V januárovej téme Zmobilizuj sa sa budeme venovať súvislostiam medzi dopravou a zmenou klímy.

Podobné články