Ako ste sa zmobilizovali na školách

V prvých námetoch na aktivity nového roku s názvom Zmobilizujem sa sme sa venovali tomu, ako súvisí naše každodenné prepravovanie sa do školy či práce so zmenou klímy.

Prišlo nám vyplnených  37 formulárov od 24 učiteľov materských, základných a stredných škôl, a do aktivít sa zapojilo takmer 600 žiakov. Vyžrebovali sme p. Henrietu H. z Košíc, ktorá získava balíček metodických a propagačných materiálov. Srdečne gratulujeme.

Výzva mesiaca január Skombinuj sa  zaujala aj napriek tomu, že zimné mesiace nie sú veľmi priaznivé na pešiu chôdzu, či využitie kolobežiek alebo bicyklov. Mnohí žiaci nabrali odvahu a zistili, že ranná chôdza do školy im dodáva energiu či čas na premýšľanie.

Deti z materských škôl si opakovali rôzne druhy dopravných prostriedkov, pravidlá cestnej premávky či dopravné značky. Zaujal ich aj pracovný list, kde si precvičili počítanie a spoznávanie rôznych druhov dopravných prostriedkov.

Žiaci 1. stupňa základných škôl si radi zahrali simulačnú hru s autobusom a skúmali znečistenie ovzdušia z rôznych dopravných prostriedkov. Upútala ich aj aktivita so stavaním ulíc, ciest a dopravnej situácie z rôznych druhov stavebníc.

U druhostupniarov jednoznačne bodovala skupinová aktivita, pri ktorej skúmali dopravu v okolí školy, ich domova, či situáciu na blízkych parkoviskách, a tak sa zahrali na inžinierov a architektov.

Ďakujeme všetkým učiteľom za vyplnené online formuláre, krásne fotografie z tried a škôl a cennú spätnú väzbu.

Vo februárovej téme V práci som COOL sa budeme venovať téme  energií na našich pracoviskách a v školách a súvislosťami so zmenou klímy.

Podobné články