Nápojové obaly na školách

Piť musíme všetci. Čo však nemusíme, je využívať na to rôzne jednorazové nápojové obaly či pomôcky.  Téma Pripime si s planétou a nápojové obaly dominovali mesiacu marec. Do aktivít sa zapojilo takmer 1 000 žiakov a študentov. Z vyplnených online formulárov sme vyžrebovali p. Martinu P. z Tvrdošína, ktorá od nás získava balíček metodických a propagačných materiálov.

Túto tému ste vhodne prepojili so Svetovým dňom vody a pitím pitnej vody z vodovodu. V rámci výzvy Ukáž svoju fľašu nám prišlo množstvo fotografií rôznorodých fliaš, ale aj miest odkiaľ si naberáte čistú vodu. Plastové, nerezové, sklenené fľaše, studničky, minerálne pramene, umývadlá, pitné fontány – výber bol široký.

Predškolákov pobavilo napodobňovanie štýlu pitia rôznych zvieratiek, ako aj príbeh o plastovej fľaši Petke Betke. Mladší žiaci skúmali značky používané na plastových obaloch, zahrali si plastové bingo či skladali puzzle. Starší žiaci urobili audit nápojových obalov a pojmovú mapu o štyroch najčastejších typov obalov. Písali ste nám aj množstvo vlastných, skvelých nápadov na aktivity.

Keďže apríl je mesiac lesov, témou je práve papier. Preskúmajte spolu s nami Papierové trampoty.

Tešíme sa na vaše príspevky za mesiac marec, zaujímavé fotografie z aktivít a spätnú väzbu.

Podobné články