Report z EKOkoneferncie v Žiline

Vo februári 2023 sme v Žiline organizovali EKOkonferenciu pre študentov a pedagógov. Cieľom konferencie bolo ukázať študentom príklady dobrej praxe, a ľudí, ktorí reálne v rámci ochrany životného prostredia niečo robia alebo už dokázali. Preto sme okrem tréningových aktivít pozvali aj úžasných hostí, ktorí porpzprávali o výskume morksých cicavcov, o plánovaní a realizácií jednej z najväčších kampaní na ochranu oceánov na svete, o spsutení mediálnej platformy orientovanej na klímu atď. Tém bolo neskutočne, záujem veľký, samotnej konferencie sa zúčastnilo cca 60 študentov a asi 15 pedagógov z celého Slovenska. 

 

 

Pozvanie prijali títo úžasní spíkri, odborníci:

 

Počas celého dňa bolo k dispozícii občerstvenie, ktoré nám zabezpečila Slovenská vegánska spoločnosť s partnermi. No excelovali niekoľko chodovým rastlinným vegan obedom!

Konferencia sa konala v úžasnej atmosfére priestorov Stanica záriečie, kde nám podal nie pomocnú ruku ale absolútne všetky končatiny Marek Adamov???? Počas celého dňa bolo zabezpečené tlmočenie od one and only Lucia Faltin (nesmierna vďaka za pro bono pomoc, ktorá nám veľmi pomohla).

 

Podobné články