Zelená oáza oddychu a poznávania (ZOOP)

Východisková situácia :

Celý kolektív našej Základnej školy neustále pracujeme na zvyšovaní environmentálneho povedomia a znižovaní ekologickej stopy žiakov a jej komunity.

Cieľom projektu bolo vytvorenie priestoru, ktorý bude estetický, príťažlivý pre žiakov školy a využiteľný v rámci vzdelávacieho procesu.

Rozvíjanie praktických zručností žiakov pri výrobe bylinkovej špirály, motýlích napájadiel, vtáčích búdok, hmyzích domčekov.

Vytváranie pozitívneho vzťahu a ochranárskych postojov žiakov k prírode a k životnému prostrediu.

Cieľovou skupinou boli žiaci našej ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa a deti Školského klub  pri ZŠ, žiaci Materskej školy Klokočova 741 v Hnúšti, pedagógovia menovaných vzdelávacích organizácií, odborníci z odboru ekológie a environmentalistiky.

Podarilo sa nám: Svojpomocne sme vybudovali bylinkovú špirálu z prírodného materiálu. Vyrobili a inštalovali motýlie napájadlá. Bylinky, ktoré sme vysadili na jeseň žiaci zazimovali. Z nazbieraných bylín si varili počas zimných mesiacov čaj, vyrábali vonné vankúšiky, mydlá...Pod dozorom vyučujúceho na hodinách techniky a pracovného vyučovania žiaci vytvorili hmyzie domčeky, zmontovali a inštalovali vtáčie búdky.

Čo sa nám vďaka projektu podarilo ?

Vytvorili sme funkčné a bezpečné verejné priestranstvo, ktoré slúži na edukáciu žiakov zo ZŠ, detí z MŠ pre, ktorých sme tak pripravili množstvo edukačného materiálu. Priestor môže slúžiť aj na stretávanie sa občanov a trávenie voľného času.

Podobné články