Spoznaj našu živú a neživú prírodu

S pomocou Zeleného vzdelávacieho fondu sa nám v minulom školskom roku podarilo v areáli školy vybudovať naučný chodník a vonkajšiu učebňu. 

Po realizácie bola v rámci vyučovacieho procesu využívaná vonkajšia učebňa žiakmi a učiteľmi školy. Realizované zážitkové učenie - učenie sa v prírode, priniesol rozvoj individuálnej práce, budovanie nových zručností, užší kontakt s prírodou a krajinou, zvyšovanie environmentálneho povedomia.

Vonkajšiu učebňu využívajú žiaci aj vo voľnočasových aktivitách/Klub mladých priateľov poľovníctva a prírody, ŠKD/.

V rámci predmetu Technika a Biológia sa žiaci vo vegetačnom období starali o bylinkovú záhradu, zalievali rastliny v letnom období, pričom sa využívali zberné nádoby na dažďovú vodu, zbierali úrodu z úžitkovej záhrady.

Vzhľadom k tomu, že škola má vo svojom vzdelávacom programe zameranie na regionálnu výchovu a zdravý životný štýl, vonkajšia učebňa a náučný chodník má svoje opodstatnenie a rôznorodé využitie.

Upravený priestor bude slúžiť dlhodobo vo výchovno-vzdelávacom procese žiakov a aj pre záujemcov iných  škôl v okolí. O výsadbu, hrabanie listov, zber úrody sa počas školského roka budú starať žiaci a pedagógovia školy, počas prázdnin zamestnanci a prípadní dobrovoľníci zo strany žiakov.

Podobné články