Prírodné záhrady vo vzdelávaní

Projekt Prírodné záhrady vo vzdelávaní - osnovy a metodika kurzu (v origináli Creating Nature Garden and Learning Through It) bol projekt realizovaný v partnerstve organizácií SEVER Horní MaršovNatur Im Garten AT a Centra environmentálnych aktivít Trenčín. Projekt bol podporený z programu ERASMUS+.

Projekt reagoval na nevyužitý potenciál záhradného vzdelávania a jeho hlavným cieľom bolo zvýšenie príležitostí v tejto oblasti. V priebehu projektu  partnerské organizácie spoločne vytvorili ucelený vzdelávací kurz pre pedagógov, osvetových pracovníkov a iných multiplikátorov myšlienok prírodného záhradníčenia a využívania prírodných záhrad vo vzdelávaní a osvete. Pilotné overenie kurzu pre verejnosť bolo realizované v prvom polroku 2022. Reportáže z 1. a z 2. časti kurzu si môžete prečítať tu: kurz 1/2kurz 2/2

Kurz je šírený vo všetkých partnerských krajinách, vrátane voľne dostupnej metodiky tohto vzdelávania. Kurz je určený pedagógom, lektorom a osvetárom, ktorí nemajú žiadne skúsenosti so záhradnou pedagogikou a konceptom prírodných záhrad, ale aj pre tých skúsenejších. Najbližšie pripravujeme kurz na jar 2023. Presný termín a miesto konania oznámime na stránke www.cea.sk. V prípade Vášho záujmu o účasť na tomto kurze prosím píšte na e-mail: cea@cea.sk.

Ak máte záujem o podrobnejšie informácie, prípadne o zaslanie popisu a metodológie kurzu záhradnej pedagogiky a v projekte vyprodukovaných pomôcok, píšte prosím na e-mail: medal@cea.sk (príp. volajte: Mgr. Richard Medal, 0905469707).logosbeneficaireserasmusright_sk_1.jpg.

 

Podobné články