ESPIK a BILLA ukazujú cestu v recyklácii kuchynského oleja v reportáži na TA3

Olejko hlási ďalší úspech a v reportáži televízie TA3 v rámci relácie Dobré správy predstavil spolu so zástupcami firmy ESPIK a BILLA školu, ktorá ide v zbere použitého kuchynského oleja príkladom. 

Výber lokality pre natáčanie tejto reportáže nebol vôbec náhodný. Rozhodli sme sa pre školu, ktorá je príkladom v oblasti environmentálneho vzdelávania a angažovanosti. Fotografie z natáčania približujú atmosféru a zápal, s akým sa do projektu „Olejko chráni prírodu“ zapájajú žiaci tejto školy vďaka osvete, ktorú Olejkovi škola robí. Dôležitá je nielen informovanosť žiakov o zbere oleja, ale aj to, aký systém zberu oleja si zvolila, čo zabezpečilo, že žiaci majú jednoduchý prístup k zbernej nádobe.

Do  projektu, za ktorým stojí firma ESPIK spolu s hlavným partnerom BILLA sa zapojilo už takmer 300 škôl z celého Slovenska a spolu vyzbierali už viac ako 2300 kilogramov kuchynského oleja. Od septembra tak môžu deti, žiaci, rodinní príslušníci alebo zamestnanci škôl, ktoré sa zapojili do projektu nosiť použitý kuchynský olej a tuky do školy.

     

Dnes už aj deti vedia, že do jednej nádoby u nich doma môžu zbierať všetky druhy použitých rastlinných olejov a živočíšnych tukov. Rovnako tak aj olejové nálevy z niektorých potravín, napríklad nakladaných syrov, zeleniny či konzervovaných rýb. 

Pozrite si celú reportáž a inšpirujte sa detičkami z tejto školy, ktoré s veľkým zápalom pristupujú k projektu „ Olejko chráni prírodu“. Ukážu Vám, ako je možné, že vyzbierali také množstvo kuchynského oleja oproti iným školám a namotivujú Vás, aby ste aj vy prispeli k zelenšej budúcnosti krok po kroku.

 

www.olejko.sk

 

 

Podobné články