CO2News Informačný portál

Co2News.sk je informačný portál zameraný na oblasť klimatických zmien, uhlíkovej stopy, uhlíkovej neutrality, uhlíkovej kalkulačky, ale aj oblasť  offsetových projektov, uhlíkových kreditov, ESG reportingu a Greenwashingu. Informačný portál Co2News.sk na dennej báze prináša najdôležitejšie informácie z celého sveta a bude pre Vás zdrojom užitočných informácii.

V kategórii Klimatická zmena nájde zaujímavé informácie každý, kto je znepokojený budúcnosťou našej planéty. Články vám pomôžu porozumieť vplyvu klimatickej zmeny na životné prostredie, hospodárstvo a spoločnosť. Od teplotných extrémov po morskú hladinu zistíte ako sa klimatická zmena dotýka nášho každodenného života, a čo môžeme urobiť, aby sme ju zmiernili. 

Kategória článkov o uhlíkovej stope sa zaoberá komplexným konceptom uhlíkovej stopy, ktorá meria množstvo skleníkových plynov emitovaných pri výrobe, spotrebe a životnom štýle jednotlivcov a organizácií. Uhlíková stopa je dôležitým indikátorom environmentálnych dopadov, pretože nám pomáha identifikovať riziká spojené s nadmernou emisiou CO2. Táto kategória článkov prehĺbi vaše pochopenie uhlíkovej stopy, ukáže, ako s ňou súvisia klimatické zmeny a energetická efektívnosť, a ponúkne cenné informácie o tom, ako ju môžete znižovať.

V kategórii Uhlíková kalkulačka vám ponúkame informácie o nástrojoch na výpočet uhlíkovej stopy. Okrem toho tu nájdete aj konkrétne príklady a tipy na meranie vašej uhlíkovej stopy a získate všetko potrebné na ceste k udržateľnejšiemu životnému štýlu a zníženiu vašich emisií CO2.

Problematika uhlíkovej neutrality sa týka jednotlivcov, organizácií a dokonca aj krajín, a má kľúčový význam pre ochranu klímy a budúcnosť našej planéty. Uhlíková neutralita je dôležitá pre boj proti zmene klímy a znamená, že produkcia emisií je kompenzovaná opatreniami na ich zníženie alebo odstránenie. Táto kategória článkov poskytuje informácie o tom, ako dosiahnuť uhlíkovú neutralitu, čo znamená energetická efektívnosť a aké sú obnoviteľné zdroje energie.

Kategória článkov o ofsetových projektoch je zameraná na certifikované iniciatívy, ktoré pomáhajú znižovať vašu uhlíkovú stopu a redukovať emisie CO2. Ofsetové projekty hrajú kľúčovú úlohu pri vyrovnávaní emisií CO2 vytvorených napríklad pri cestovaní alebo výrobe. V tejto kategórii získate užitočné informácie o tom, ako ofsetové projekty fungujú a ako môžu prispieť k udržateľnejšiemu životnému štýlu.

Podobné články