Certifikácia v envirovýchove

Môže envirovýchovu poskytovať každý? Čo je a čo už nie je envirovýchova? Ako vyzerá, keď sa robí kvalitne?

Odpovede na tieto otázky prináša systém certifikácie poskytovateľov environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety (EVVO), ktorý nastavuje štandardy pre existujúce a návod pre budúce subjekty pôsobiace v envirovýchove. Manažérom dáva signál, kam smerovať svoju materiálnu či finančnú podporu. Širokej a školskej verejnosti umožňuje zorientovať sa v ponuke aktivít a služieb v tejto oblasti a vybrať si tie kvalitné.

 V roku 2019 vznikla medzirezortná pracovná skupina pod koordináciou Slovenskej agentúry životného prostredia, tvorená zástupcami štátnych a mimovládnych organizácií z rôznych rezortov a samosprávnych krajov. Hlavnou náplňou práce bola a je príprava systému certifikácie. Skupina postupne vypracovala kritériá kvality EVVO a nastavila základné procesy tak, aby každý, kto v envirovýchove pôsobí, mohol byť transparentne posúdený.

Tento rok spoločne spúšťame pilotný ročník certifikácie a pri tejto príležitosti organizujme informačný webinár pre všetkých poskytovateľov EVVO na Slovensku. Uskutoční sa 13. 2. 2024 o 10.00 hod prostredníctvom platformy MS TEAMS.

Pozrite si program webinára a v prípade záujmu vyplňte online prihlasovací formulár.

Tešíme sa na vás.

Podobné články