Začína rekonštrukcia kaštieľa v Čunove, stane sa z neho ekocentrum

Vo štvrtok, 27. mája, sa slávnostne začala rekonštrukcia Národnej kultúrnej pamiatky – kaštieľa v Čunove. Zo schátraného objektu sa stane moderné zážitkové ekocentrum, pričom sa obnoví aj jeho historická hodnota a krása.

Rekonštrukcia prebieha v rámci projektu s akronymom „Ecoregion SKAT“ a má ju na starosti Bratislavský samosprávny kraj. Viac informácií o priebehu a jednotlivých fázach nájdete TU.

DAPHNE v rámci projektu pripravuje vzdelávacie programy (denné a pobytové) a exkurzie viazané na okolité územie, prírodu, miestne tradície a ľudské aktivity v krajine (poľnohospodárstvo, lesníctvo). Zapájame sa aj do obsahovej tvorby expozície v čunovskom kaštieli.

Našim cieľom je sprostredkovanie kvalitného autentického zážitku z poznávania prírody, ako aj miestnych komunít a ich kultúry a tradícií. Je pre nás nesmierne dôležité, aby produkty, ktoré vytvoríme, mali pozitívny vplyv na miestnu prírodu a komunitu. Prírodný turizmus rešpektuje ochranu prírody a časť z jeho príjmov prispieva k ochrane územia a k záchrane vzácnych druhov... celý článok nájdete na https://daphne.sk/zacina-rekonstrukcia-kastiela-v-cunove-stane-sa-z-neho-ekocentrum/ 

Podobné články