RAZORS @ DRAGONS – GAMIFIKOVANÁ VÝUKA KRITICKÉHO MYSLENIA

Hra „RAZORS @ DRAGONS“ sa zameriava na rozvoj kritického myslenia a mediálnej gramotnosti.Vzhľadom na online časti rozvíja digitálne zručnosti a kompetencie. Podporuje medzipredmetovú spoluprácu, využíva inovatívne učebné prístupy a rozvíja kreativitu.
Primárnou cieľovou skupinou užívateľov sú hráči hry, ktorí v rolách detektívov (študentov policajnej školy) súbežne vyšetrujú prípady vrážd v Londýne 1888 a súčasnej Prahe. Hráči sa musia zoznámiť s dobovými (i následnými) konšpiračnými teóriami o motívoch činov Jacka the Ripper a porovnať ich so súčasným vyšetrovaním. Occamova britva, Saganov Drak, správne otázky, overovanie faktov, fantázie a komunikácia sú nástroje, ktoré povedú k úspechu v hre.
Imerzná hra s prvkami Mystery Murder a RPG prebieha najskôr 14 dní v digitálnom prostredí (online), následne pre najlepších hráčov aj v reáli so spoločným herným finále v Prahe. Intro hry a zásadné momenty sú uvádzané filmovými ukážkami slúžiacimi na zapojenie hráča do príbehu, na budovanie hernej reality uveriteľnej touto cieľovou skupinou.
 

 

Začiatok hry: 27.2.2024 (registrácia do hry a úvodné stretnutie s pánom hry, „game master“)


Koniec online časti: 8.3.2024


Finále hry: 16.3. 2024 v Prahe pre 15 najlepších účastníkov z online fázy hry


Čo je potrebné na prihlásenie: email, na ktorý v pondelok 26.2. 2024 pošleme údaje na registráciu do hry.

KĽÚČOVÁ OTÁZKA HRY „RAZORS @ DRAGONS“ JE: ČO SPOJUJE OBETE?! ČO SPOJUJE LONDÝN 1888 SO SÚČASNOU PRAHOU?

 

Podobné články