Zúčastnite sa národnej konferencie o klimatickej výchove

Pre Stromákov podujatie pokračuje spoločným stretnutím na Valnom zhromaždení.

Ste učiteľom druhého stupňa základnej školy alebo pôsobíte na strednej škole? Nenechajte si ujsť príležitosť oboznámiť sa s námetmi na žiacke výskumné projekty zamerané na klimatickú výchovu a zapojte sa do nového ročníka programu Zelené učenie. 

Inšpirujte sa výsledkami žiakov z pilotného ročníka programu, ktorý bol realizovaný na Slovensku, Taliansku, Španielsku a Cypre, a nadobudnite praktické zručnosti súvisiace s implementáciou klimatickej výchovy. Na konferencii obdržíte krásne ilustrované metodické príručky, vysvetlíme vám, ako merať postoje vašich žiakov ku dopadom klimatickej zmeny a ako prakticky realizovať implementáciu tém o zmene klímy do vyučovania. Prezentované materiály boli vytvorené v rámci medzinárodného projektu TEACHING GREEN, spolufinancované z programu ERASMUS+.

MIESTO KONANIA: Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Fakulta prírodných vied a informatiky, Trieda A. Hlinku 1, 949 01 Nitra

TERMÍN KONANIA: 13. októbra 2023 (piatok), 10:00 – 16:00

AKO SA PRIHLÁSIŤ: Na konferenciu a valné zhromaždenie sa môžete záväzne prihlásiť vyplnením online dotazníka.
Uzávierka registrácie je utorok 10.10.2023.

PROGRAM KONFERENCIE:

  • 09:30 - Začiatok registrácie
  • 10:00 - Privítanie účastníkov konferencie, Predstavenie projektových výstupov a možnosti ich využitia, Praktická ukážka environmentálnych aktivít vo vonkajšom prostredí a monitoring lokálneho prostredia, Diskusia.
  • 16:00 - Ukončenie konferencie

Program pre členov Stromu života bude pokračovať nasledujúci deň Valným zhromaždením, ktoré sa bude konať v sobotu 14. októbra 2023 od 09:00 do 12:00 v PKO Nitra. Na spoločnom zhromaždení vám predstavíme úspechy, ktoré sme dosiahli za posledný rok, naše plány pre najbližšie dva roky a voliť sa bude aj nová zostava Rady Stromu života a Kontrolnej komisie SŽ. Ak máte záujem kandidovať do niektorého orgánu aj vy, svoju nomináciu adresujte riaditeľovi Kancelárie Stromu života emailom na jozef.kahan@stromzivota.sk do 10.10.2023. Na Valnom zhromaždení veľmi radi zodpovieme aj na vaše otázky v rámci diskusie. Tešíme sa na spoločné stretnutie s vami. V rámci registračného formulára prosím napíšte do poznámky pre organizátora, že sa zúčastníte aj valného zhromaždenia.

REZERVAČNÝ POPLATOK: Rezervačný poplatok na konferenciu je 10 € (spôsob, ako uhradiť tento poplatok, nájdete v online prihláške). V prípade účasti na konferencii bude účastníkovi tento poplatok v plnej výške vrátený priamo na podujatí. V prípade neúčasti sa uhradený poplatok považuje za storno poplatok, ktorý bude použitý na pokrytie nákladov spojených s realizáciou konferencie. Účastník je na konferenciu zaregistrovaný až po úhrade rezervačného poplatku.

ČO NA SEBA:

Na konferenciu si prosím prineste neformálne a pohodlné oblečenie a obuv, nakoľko časť programu bude prebiehať vonku.

ČO BUDE ZABEZPEČENÉ:

Okrem programu konferencie bude pre účastníkov v prípade záujmu zabezpečené zdarma ubytovanie a raňajky pre ubytovaných účastníkov (zo štvrtka 12.10. na piatok 13.10.2023) a pre členov Stromu života aj z piatka na sobotu (13.-14.10.) v PKO Nitra. V sobotu končí Valné zhromaždenie spoločným obedom. 

Prepláca sa aj časť cestovných nákladov (cesta TAM) vo výške cestovného verejnej hromadnej dopravy priamo na konferencii (bližšie informácie obdržíte v pokynoch pred konferenciou). Na záver konferencie vystavíme každému účastníkovi potvrdenie o účasti.

Ak máte otázky, obráťte sa na nás telefonicky 0948/525885 alebo emailom lenka.gloncakova@stromzivota.sk
Tešíme sa na vás.
Vaši Stromáci.

foto: cz.depositphotos.com

Podobné články