Žiaci zo ZŠ v Štiavnických Baniach ukázali, že majú veľké srdiečka: Aha, čo poslali deťom z Afriky

Šľachetný čin detí. Základná škola s materskou školou Maximiliána Hella v obci Štiavnické Bane (okr. Banská Štiavnica) je výnimočná vo viacerých oblastiach. Teraz sa zapojila do ďalšieho jedinečného projektu, vďaka ktorému pomohli chudobným deťom v Afrike.

Žiaci tejto školy vyzbierali rôzne školské potreby ako farebné pastelky, gumy, peračníky, ale aj drobnú hotovosť a všetko poslali rovesníkom do Kene, kde pomáha chorým deťom mladá zvolenská lekárka Monika Paločková (26).

„Už viackrát som sa snažil osloviť niekoho, kto žije v A­frike, či by nebol ochotný sprostredkovať našu pomoc zo Slovenska tamojším deťom. Myšlienkou boli ľudia väčšinou nadšení, bohužiaľ, vždy to išlo dostratena,“ hovorí Pavel Michal, riaditeľ školy, podľa ktorého je cieľom tejto myšlienky nielen pomôcť školákom v Afrike, ale aj ukázať a vysvetliť našim deťom, ako sa majú v porovnaní s nimi dobre. „Že majú čo jesť, že majú čistú vodu z vodovodu, ktorú si môžu hocikedy nabrať. A hlavne naučiť deti poskytnúť pomoc tým, ktorí ju potrebujú,“ hovorí Michal s tým, že k tejto konkrétnej škole v kenskom hlavnom meste Nairobi sa dostal náhodou, keď uvidel na internete mladú lekárku Moniku Paločkovú, ktorá v Afrike pôsobí.

Oslovili ju a ona ponúknutú pomoc uvítala. „Monika bola touto myšlienkou nadšená a hneď súhlasila. Ona je veľmi pozitívny človek. V takomto mladom veku sa rozhodla pomáhať detičkám, ktoré to potrebujú. Som veľmi rád, že nielen naši žiaci môžu mať takýto pozitívny vzor,“ pochvaľuje si riaditeľ.

 

Uverejnené: 17.2.2020 zdroj: Nový Čas

https://www.cas.sk/clanok/945556/ziaci-zo-zs-v-stiavnickych-baniach-ukazali-ze-maju-velke-srdiecka-aha-co-poslali-detom-z-afriky/?fbclid=IwAR1Ax4tSXxfy970B53uI7LXqLw_TxuNl-RjlyeqnI6POL_0ceOUWpTym444

Podobné články