ZELENÝ VZDELÁVACÍ FOND

Slovenská agentúra životného prostredia už po štvrtý krát otvára Zelený vzdelávací fond, ktorý v tomto roku finančne podporí formou dotácie z Environmentálneho fondu občianske združenia, záujmové združenia právnických osôb, nadácie, neziskové organizácie poskytujúce verejnoprospešné služby s environmentálnym zameraním a školy.

Ide o podporu environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na území Slovenskej republiky v súlade s presadzovaním princípov spoločnej zodpovednosti, v súlade s opatreniami Rezortnej koncepcie environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety do roku 2025 a v súlade so Stratégiou environmentálnej politiky Slovenskej republiky do roku 2030.

ZVF podporí jednotlivé projektové zámery sumou maximálne do výšky 5.000,-eur s DPH pri dodržaní podmienky minimálne 5% spolufinancovania oprávnených nákladov projektu zo strany žiadateľa a to v rámci oprávneného obdobia od 1. januára 2022 do 31. októbra 2022.  Žiadatelia môžu svoje žiadosti podávať do 07.07. 2022

V tomto ročníku môžeme vidieť viacero zmien a to hlavne v spôsobe financovania, ďalej v oprávnených žiadateľoch, v podporených činnostiach a aktivitách, ale aj v samotných podmienkach bližšie špecifikovaných v Usmernení pre žiadateľa, ktoré je možné nájsť na webovom sídle www.zelenyvzdelavacifond.sk.

Podobné články