ZELENÁ JE NOVÁ ČIERNA: interaktívny enviro-vzdelávací program pre stredoškolákov

Vďaka podpore Environmentálneho fondu putovný vzdelávací program navštívil viac ako 300 stredoškolákov západného Slovenska.

Zelená je nová čierna je interaktívny enviro-vzdelávací program pre stredoškolákov, ktorý chodí priamo na školy a inovatívnou teoretickou aj praktickou formou vzdeláva v téme udržateľnosti vo svete mladých. Vzniká pod odbornou garantúrou Inštitútu cirkulárnej ekonomiky, v partnerstve so Sokratovým inštitútom (realizovaným Centrom environmentálnej a etickej výchovy Živica) a stredoškolákmi vo veku 13-19 rokov, pre ktorých je určený. Profesionálni lektori a divadelníci pri jeho realizácii pracujú so žiakmi priamo v priestore školskej triedy, ktorý ale na rozdiel od klasického vzdelávania rôzne modifikujú a nabúravajú. Neoddeliteľnou súčasťou je následná diskusia a edukačný kvíz, ktorá sa snaží podnietiť mladých ku kritickému mysleniu (dotýka sa aj témy „greenwashingu“) a najmä prehĺbiť ich premýšľanie nad tým, čo to znamená "byť eko".

V školskom roku 2022/2023 sme priniesli viac ako 330-tim stredoškolákom západného Slovenska priamo do ich tried enviro-vzdelávací interaktívny divadelný projekt #zelenáisthenewblack spojený s diskusiou, workshopom a následnou participačnou výzvou zníženia svojej uhlíkovej stopy. Tento projekt bol zrealizovaný s podporou Environmentálneho fondu.

Viac informácií, fotky a recenzie nájdete na medzipriestor.com/zelena

Podobné články