Webová aplikácia: Pre lepšiu budúcnosť Zeme

OZ EUROARCH spolu s agentúrou EDUVISION vytvorili digitálnu edukačnú webovú aplikáciu, ktorá má naučiť deti vnímať dôležitosť témy klimatickej zmeny. Je dostupný bezplatne pre všetkých žiakov a učiteľov 4.-7. ročníka základných škôl na Slovenska na webovej stránke: https://www.prelepsiubuducnostzeme.sk

 

Webová aplikácia „Pre lepšiu budúcnosť Zeme“ obsahuje tie najdôležitejšie informácie o príčinách a dôsledkoch klimatickej zmeny. Informácie sú spracované v pútavej forme. Súčasťou webovej aplikácie sú aj viaceré aktivity, ktoré môžu spestriť vzdelávanie školákom aj učiteľom o tejto dôležitej téme.  

Cieľom projektu „Pre lepšiu budúcnosť Zeme“ je aj inšpirovať žiakov v tom, čo oni sami môžu urobiť pre zmiernenie dôsledkov klimatickej zmeny vo svojej lokalite v duchu motta: „Mysli globálne, konaj lokálne“.

Webová aplikácia je dostupná pre školy neobmedzene aj po skončení projektu a tak ju môžu všetci žiaci aj učitelia využívať aj naďalej aj v nasledujúcom školskom roku.  Ambíciou organizátorov je postupne dopĺňať aj ďalšie informácie k tejto téme.

Vzdelávanie a zábava v jednom

Interaktívny e-learning spracovaný ako webová aplikácia prináša modernú formu vzdelávania, ktorú v dnešnej dobe ocenia všetky školy. Kurz obsahuje okrem detailne rozpracovanej témy klimatickej zmeny aj vedomostný kvíz, zábavné hry a ďalšie aktivity, ktoré môžu riešiť učitelia so žiakmi priamo na hodine a posunúť zážitok z vyučovania ešte ďalej.

S edukačným kurzom je možné pracovať online aj offline. Dá sa používať jednoducho priamo na vyučovaní, či už v škole alebo v rámci online výučby, ale aj individuálne v pohodlí domova.

Web: www.ozeuroarch.sk, www.prelepsiubuducnostzeme.sk

 

 

Tento projekt bol realizovaný s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu

 

page87image744372384page87image744371776page87image744372080

 

 

 

 

 

 

Podobné články