We love NATURE!

Projekt We love NATURE! bol podporený formou dotácie z Environmentálneho fondu. Rozdelený bol do štyroch aktivít, ktorých účelom je v povedomí našich žiakov a ich rodín budovať zodpovedné správanie voči prírode a okoliu, v ktorom žijú. Jednotlivé aktivity, a teda čiastkové ciele (účely) popisujeme ďalej.

1. Aktivita – ECO – Environmental Classroom Outside

Exteriérová učebňa je umiestnená v areáli školy. Učebňu ohraničili platany TABLE TOP, ktorých koruny vytvorili „strechu“. Záhradnícke práce boli realizované odborníkmi, ktorí zabezpečili dopravu stromov, ich vykládku ťažkými strojmi, samotnú výsadbu do správnych substrátov. Sedenie v učebni je na lavičkách z recyklovaného tvrdeného plastu. Súčasťou učebne je i  otočná obojstranná magnetická tabuľa Allboards, plátno na premietanie (AVELI), projektor (EPSON EB-L200F) vhodný do exteriérových (teda presvetlených) priestorov a notebook (HP 15s-eq2003nc), a tiež jedna náučná tabuľa z masívneho dreva.

Praktickú zložku tejto učebne tvoria i dve nádrže na dažďovú vodu s príslušenstvom, ktorá poslúži na zalievanie vysadených platanov, ale i vonkajší kôš na triedený odpad.

2. Aktivita – ECI – Environmental Classroom Inside

Interiérová učebňa je vybavená polkruhovými stolmi Mila a stoličkami bez operadiel, zelenou stenou na ploche 3,6x3m tvorenou rozmanitou výsadbou tak, aby to zapadlo do environmentálneho konceptu, textilnými nástenkami Allboards, interaktívnym displejom OPTOMA 3651RK IFPD 65“ umiestneným na mobilnom stojane TECHLY a notebookom HP 15s-eq2003nc. Okrem toho do vybavenia tejto triedy patria i tablety LENOVO TAB M10 2.generácie na s platformou Android (kvôli veľkej ponuke relevantných environmentálnych aplikácií).

 

3. Aktivita – Triple S – Separating, Saving, Swap

Táto aktivita je zrealizovaná pred budovou školy. Jej súčasťou je jedna náučná tabuľa z masívneho dreva popisujúca spôsoby ochrany životného prostredia priamo v našej škole, a tiež vonkajší kôš na triedený odpad.

 

4. Aktivita – We do our best!

V rámci tejto aktivity sme dokúpili trojdielne koše na triedenie odpadu do tried v budove školy, kde takéto koše neboli.

Touto podporenou výzvou z Environmentálneho fondu naša škola veľa získala a - dovolíme si tvrdiť - ešte len veľa získa - skrz hodiny strávené v učebniach ECO, ECI, či vonku v teréne spoznávajúc prírodu aj vďaka technike, ktorú tu máme. Hlavne ale veríme v to, že naši žiaci si lásku k prírode - a to nielen vďaka tomuto grantu - skutočne vypestujú.

Podobné články