Upracme Slovensko - so SEV Dropie v CHVÚ Ostrovné lúky

21.4. sme upratali Ostrovné Lúky v rámci kampane Upracme svet, upracme Slovensko!

V spolupráci s obcami Zemianska Olča a Bodzianske Lúky a so žiakmi zo ZŠ s VJM F. Móru v Zemianskej Olči a F. Rákócziho v Kolárove sme vyzbierali 15 vriec odpadu a počtom toľko isto kusov pneumatík v okolí SEV Dropie a v zasahujúcom katastrálnom území oboch obcí do Chráneného územia Ostrovné Lúky.

Každoročne sa čistenie Ostrovných lúk uskutočňuje za pomoci dobrovoľníkov, spomenutých obcí a žiakov základných škôl, a aj vďaka tejto pravidelnej aktivite sa CHVÚ stáva z roka na rok čistejším. Je očividné ubúdanie divokých skládok a vznik nových je minimálny. Avšak, je potrebná neustála osveta v oblasti ODPADU a SEPAROVANIA, aby sa stav udržal, resp. nezačal ešte viac zhoršovať.

Ďakujeme ochotným dobrovoľníkom, ktorí sa nebáli "zašpiniť" si ruky, ale skôr naopak, s ochotou odviedli túto nezištnú prácu namiesto tých, po ktorých sme "odpadové bohatstvo" v Ostrovných lúkach zdedili.  Vďaka patrí aj zapojeným obciam a miestnym obyvateľom za pomoc s odvozom a odovzdaním vyzbieraného odpadu na zberné miesto.

Podobné články