Tajomný svet našich susedov - exkurzie

Exkurzie sú neoddeliteľnou súčasťou vyučovacieho procesu. V rámci projektu Tajomný svet našich susedov, realizovaný s podporou Zeleného vzdelávacieho fondu,  sme navštívili  CHKO Vihorlat a spoznávali históriu rodiny Sztarayovcov - jej prínos pre Michalovce, ochranu prírody.

Cieľom exkurzie žiakov 7. až 9. ročníka, ktorá sa uskutočnila 24.októbra 2023,   bolo navštíviť srdce Vihorlatských vrchov - MORSKÉ OKO.

Jazero s krásnou modrou farbou pripomína ľudské oko a  je zasadené do bukových lesov. Vznik jazera, flóru a faunu CHKO Vihorlat, stupne ochrany prírody na Slovensku a správanie sa v prírode nám priblížili pracovníci Štátnej ochrany prírody, ktorí boli našimi sprievodcami počas obhliadky Morského oka. Žiaci počas exkurzie pozorovali rastliny, živočíchy a huby, všímali si náučné tabule a zmeny v prírode počas jesenných dní.

Cieľom exkurzie žiakov 4. až 6.ročníka, ktorá sa konala 25.októbra 2023, bola odborná a zážitková edukácia v priestoroch Zemplínskeho múzea  v Michalovciach. Od pracovníkov múzea sa dozvedeli  informácie, ktoré  nevedeli a pripomenuli si veci, o ktorých sa už učili. Spoznali zároveň osobnosti   a udalosti, ktoré sú späté s kaštieľom, regiónom, ochranou prírody , biodiverzitou.

Poslednou zastávkou exkurzie bola Prírodná rezervácia Oľchov – skrytý mokraďný ekosystém na nížine, ktorá sa nachádza v katastri obce Ložín. Táto lokalita bola vyhlásená na ochranu prirodzených porastov slatinného jelšového lesa. 

Podobné články