Swap oblečenia

Naše skrine, šatníky či bielizníky častokrát ukrývajú „dlhoročné poklady“  v podobe nenoseného oblečenia. Niektoré kúsky sú nám už malé, iné sú už obkukané, alebo sa nám jednoducho prestali páčiť a iba nám v skrini zaberajú miesto. Vhodným riešením je oblečenie pretriediť a poskytnúť niekomu inému, charite, predať na bazároch či ponúknuť na swape.

Práve takýto swap oblečenia sme zorganizovali koncom januára .Niekoľko dní sme oblečenie zbierali a triedili do kategórií. Keď sme ho v deň swapu rozmiestnili po stoloch a rozvešali po stojanoch na oblečenie, zistili sme, že sa ho nazbierala slušná kôpka. Šaty, sukne, nohavice, tričká, svetre, šortky, obuv, doplnky, pánske oblečenie…, každý si prišiel na svoje.

Z plánovanej jednodňovej akcie sa swap predĺžil na niekoľko dní, aby si všetci záujemci mohli v pokoji povyberať, či vyskúšať oblečenie. Množstvo vecí našlo svojich nových majiteľov a viaceré kolegyne či kolegovia zaodeli aj svoje deti či príbuzných. Zostávajúce oblečenie sme pretriedili, zimné veci sme darovali charite a zvyšné oblečenie sme odniesli do zbierky šatstva v komunitnom centre.

Aj druhá swap akcia dopadla na výbornú. Úspech takýchto aktivít nás motivuje v organizovaní ďalšieho swapu. Tentokrát prídu na rad drobné elektrické spotrebiče, knihy a CD.

Podobné články