Stromáčik pre najmenších - PLAZY

Tvorivý zošit na rozvoj osobnosti pre deti už od 2 rokov

Ďalší tvorivý zošit Stromáčik pre najmenších na tému PLAZY, pre najmenšie deti. Veku čitateľov sa prispôsobil aj formát (A4) a otočenie strán. Samozrejmosťou je priradenie všetkých aktivít ku konkrétnym kompetenciám, ktoré u dieťaťa rozvíjajú.

Súčasťou obsahu je ilustrovaná rozprávka upravená do formy japonskej divadelnej techniky kamishibai. Z čítania sa tak razom stane úžasné interaktívne divadlo. Nezabudli sme ani na zvieratko, v tomto vydaní vám predstavíme vretenicu severnú. Okrem toho tu nájdete množstvo zaujímavých aktivít a hier súvisiacich s plazmi a ich životom. Spolu budeme pozorovať účinky tepla i chladu na naše telo, pomôžu nám v tom zaujímavé pokusy. Vyrobíte si hady z papiera i dreva, skladaním, lepením alebo strihaním, z odpadového i prírodného materiálu. Naučíte sa názvy rozličných plazov u nás i vo svete, súčasných i historických. Pripravili sme opäť tradičný recept, tentoraz na hadíky z kysnutého cesta opekané na panvici vo verzii sladkej i slanej. Spoznáte názvy plaziacich sa tvorov a vyrobíte pre nich vo svojom okolí hadovisko na zimu. Zabavíte sa pri hľadaní rozdielov, riešení zapletených farebných hadov, cvičení či hľadačke "Spy game" alebo vyfarbovačke. Okrem toho sme pripravili zábavnú básničku a veršované hádanky.

Celý zošit má rozsah 20 strán a zdobia ho výlučne originálne autorské ilustrácie. Pri jeho tlači používame 100% recyklovaný papier, ktorého výroba je CO2 neutrálna, nepoužívajú sa pri nej optické zjasňovače a bielenie chlórom. 

Podobné články