Stromáčik november 2022

Pripravili sme vám nové číslo na dlhé sychravé jesenné večery. Zaručene vám nuda nehrozí.

Slnka máme stále menej, tepla tiež, no aj toto ročné obdobie má svoje čaro. Pozrite sa na tie farby okolo, aktivity do tmy tiež nie sú na zahodenie a svoje čaro má aj čítanie príbehov pri krbe alebo malej lampičke. Nebodaj s baterkou pod paplónom? Je to na vás. Pripravili sme vám toho opäť veľa-preveľa. Aj na tvorenie, na rozmýšľanie, objavovanie i čítanie. V skratke, pokračuje seriál o zaujímavom hmyze, v ktorom spoznáte medvedíka. Nie je však príbuzným nášho medveďa hnedého, ale patrí medzi hmyz. Vďaka komiksu Bzučovia sa zamyslíte nad svojimi morálnymi postojmi, v hľadačke vás čaká objavovanie dopravných prostriedkov. Okrem toho mnoho lúštenia, dopĺňania, vymýšľania i skúmania. Otvorte teda spolu s nami svoje novembrové číslo.

Obsah novembrového čísla:

  • Rozprávka z lesa-nelesa Sťahovanie a k nej hádankové rýmovačky. 
  • Ďalší zaujímavý diel komiksu Bzučovia.
  • Prečítajte si zaujímavosti o hmyze mesiaca. Je ním medvedík obyčajný. Následne sa otestujte na našej stránke v kvíze.
  • Pozrite sa podrobne spolu so Stromáčikom na spaľovanie odpadu.
  • V hľadačke si už tradične precvičíte svoju pozornosť. Tentokrát budeme hľadať dopravné prostriedky.
  • Zaujíma vás ľudské telo a jeho fugovanie? V tomto čísle sa ponoríme do tajov kostry a svalov. Ukážeme vám, ako si vyrobiť funkčný model ruky.
  • Prečo sa borovici hovorí, že je vytrvalá? Predstavíme vám ju, a hneď pochopíte.
  • Zahrajte sa vonku našu hru o vlakoch a prevetrajte sa na čerstvom vzduchu.
  • Aké vlastnosti má svetlo? Koľko farieb sa nachádza v bielej? Istotne sa dozviete niečo nové.
  • Tradičných 10 rozdielov na obrázkoch a rébus čakajú na vylúštenie.

 

Environmentálny časopis Stromáčik je určený deťom predškolského a mladšieho školského veku. Vychádza v plnofarebnom formáte A5, v rozsahu 32 strán bez reklám. Vytlačený je na 100% recyklovanom papieri, ktorého výroba je CO2 neutrálna, nepoužívajú sa pri nej optické zjasňovače a bielenie chlórom. Pri zasielaní časopisu zároveň využívame papierové obálky, nie zatavené plastové obaly.

Všetky obrázky a texty sú originálnym autorským dielom slovenských odborníkov a umelcov. 

Časopis si môžete kúpiť v tlačenej podobe po jednotlivých číslach, prípadne formou ročného predplatného a k dispozícii je aj elektronická podoba - pdf na stiahnutie. V prípade predplatného začínate aktuálnym číslom.

Ak si založíte Klub SŽ, časopis Stromáčik získate v elektronickej, prípadne aj v tlačenej podobe (1 ks) v rámci členského. Členovia majú k dispozícii aj trojročný archív.

 

Objednať Stromáčika     Založiť Klub Stromu života

Podobné články