Stromáčik máj 2023

V májovom čísle nášho environmentálneho časopisu nájdete mnoho skvelých nápadov a zaujímavého čítania.

Ani sme sa nenazdali a je tu máj plný kvetov, farieb a zvukov. Užite si nádherné chvíle plné slnka spolu s nami. Nachystali sme už tradične množstvo prekvapení, čítania, tvorenia, bádania a inšpirácií. Naša rozprávka z lesa nelesa vás zavedie medzi lesné tvory a príde i Stromáčik - lesný duch. Tradične sme k nej pripravili hádankové rýmovačky na posilnenie pamäte a upevnenie čítania s porozumením. V seriáli o osobnom rozvoji sa zamyslíme nad empatiou. Zvieratkom, alebo presnejšie hmyzom mesiaca, je podenka kaskádová. Prečítajte si o nej zaujímavosti a následne sa otestujte v kvíze. Tentokrát spoznáte povolania, ktoré ľudia vykonávajú vo vonkajšom prostredí. V tomto čísle si vyskúšajte napríklad aj ako vzniká ozvena a v maľovanom čítaní sa dozviete, ako sa pri vlhčených utierkach správať ekologicky. Ďalším stromom, ktorý vám predstavíme, bude javor a naučíme vás aj rozoznávať stromy podľa ich dreva. Pripravili sme aj tradičnú outdoorovú hru Stavanie hniezda, ktorú si určite obľúbite.

Obsah májového čísla:

  • Rozprávka z lesa-nelesa a k nej hádankové rýmovačky. 
  • Ďalší zaujímavý diel komiksu Bzučovia.
  • Prečítajte si zaujímavosti o hmyze mesiaca. Následne sa otestujte na našej stránke v kvíze.
  • Pozrite sa podrobne spolu so Stromáčikom, ako vzniká ozvena.
  • V hľadačke si znova precvičíte pozornosť. Tentokrát sa budú hľadať rastliny.
  • Oboznámime sa dýchacou sústavou, napríklad aj s činnosťou pľúc.
  • Javor má mnohé zaujímavé vlastnosti, dokonca jeho list zdobí jednu štátnu vlajku. Dozviete sa o ňom ešte omnoho viac v seriáli o stromoch.
  • Vonku si zahrajte našu hru o stavaní hniezda a poriadne si ju užite.
  • Viete, ktoré zamestnia sa majú pracovný priestor vonku? Posvieťte si s nami na ne.
  • Tradičných 10 rozdielov na obrázkoch a rébus čakajú zasa na vylúštenie.

Environmentálny časopis Stromáčik je určený deťom predškolského a mladšieho školského veku. Vychádza v plnofarebnom formáte A5, v rozsahu 32 strán bez reklám. Vytlačený je na 100% recyklovanom papieri, ktorého výroba je CO2 neutrálna, nepoužívajú sa pri nej optické zjasňovače ani bielenie chlórom. Pri zasielaní časopisu zároveň využívame papierové obálky, nie zatavené plastové obaly.

Všetky obrázky a texty sú originálnym autorským dielom slovenských odborníkov a umelcov. 

Časopis si môžete kúpiť v tlačenej podobe po jednotlivých číslach, prípadne formou ročného predplatného a k dispozícii je aj elektronická podoba - pdf na stiahnutie. V prípade predplatného začínate aktuálnym číslom.

Ak si založíte Klub SŽ, časopis Stromáčik získate v elektronickej, prípadne aj v tlačenej podobe (1 ks) v rámci členského. Členovia majú k dispozícii aj trojročný archív.

 

Objednať Stromáčika     Založiť Klub Stromu života

 

Zručnosti a schopnosti, ktoré môžete spolu so Stromáčikom u detí rozvíjať:

 

Chcem vedieť viac

 

 


 

Časopis z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Podobné články