Sme v aktualitách

Jeden z najznámejších spravodajských portálov nás zaradil medzi dôležité environmentálne organizácie.

Veľmi milo nás prekvapili aktuality.sk, ktoré nás a našu činnosť spomenuli vo svojom článku o organizáciách na Slovensku snažiacich sa šíriť environmentálnu osvetu. Sme radi, že takto ocenili našu prácu a veríme, že aj vďaka ich podpore sa o nás dozvie širšia verejnosť, ďalšie školy, dobrovoľníci alebo potenciálni sponzori. Sieťovanie a prepájanie sa je v súčasnosti nevyhnutné, pomôže rovnako zmýšľajúcim spojiť sily či pracovať efektívnejšie a vo väčšom rozsahu. Je skvelé, keď slovenské médiá dokážu zamerať pozornosť aj týmto smerom.

„Zážitkovým vzdelávaním o životnom prostredí prebúdza Strom života v deťoch chuť učiť sa a konať v prospech ochrany a zveľaďovania života na Zemi. Zároveň sa snaží rozvíjať emočnú inteligenciu detí a posilniť ich osobnú zodpovednosť za svoje konanie. Organizácia uskutočňuje celoročné programy pre školy, rodiny, ale aj širokú verejnosť najmä v oblasti environmentálnej výchovy, kultúrneho dedičstva a zdravého životného štýlu. Súčasťou programov sú výlety do prírody či spoznávanie kultúrnych pamiatok a súťaže. Okrem výletov Strom života organizuje aj vzdelávacie aktivity, akými sú odborné tréningy, workshopy či semináre. Organizácia má aj svoj vlastný časopis Stromáčik, ktorý je určený pre deti v predškolskom veku, ako aj žiakov prvého a druhého ročníka základných škôl. Jeho úlohou je prebudiť v deťoch chuť učiť sa nové veci o prírode a spoznávať svet okolo seba."

Ak si chcete prečítať celý článok, nech sa páči. Zároveň budeme vďační všetkým, ktorí sympatizujú s našou činnosťou a majú nápad či možnosť prepojenia alebo získania podpory, aby neváhali. Vopred ďakujeme za každú príležitosť.

 

Podobné články