Rýchla móda a prevetrané šatníky

Po dlhšej prázdninovej prestávke ste sa v januári spolu so žiakmi znova vrhli do aktivít. Téma rýchlej módy a textilného priemyslu zase zaujala množstvo predškolákov, žiakov aj učiteľov. Do aktivít sa zapojilo takmer 900 žiakov. Z vyplnených online formulárov sme vyžrebovali p. Alexandru P. z Lipoviec, ktorá od nás získava balíček metodických a propagačných materiálov.

Téma mesiaca Móda sa už nenosí prevetrala vaše šatníky a skrine. Vďaka výzve Čo ukrýva môj šatník ste vytriedili nepotrebné oblečenie a venovali ho svojim kamarátom, známym, rodine, charite. Okrem toho ste si  v škole  zorganizovali burzy alebo swapy oblečenia. Zničené oblečenie či nespárované ponožky ste využili na tvorbu hračiek, maňušiek, látkových tašiek, valentínskych pohľadníc alebo na výzdobu originálnych krabičiek na všetko. Medzi predškolákmi jednoznačne bodovala Ponožka Stonožka.

Starší žiaci lúštili tajničku, rozprávali sa o udržateľnej móde, realizovali prieskum medzi spolužiakmi o obliekaní a móde, zároveň sa dozvedeli viac o pozadí módneho priemyslu. Pozitívom je, že sa študenti naučili aj množstvo nových a moderných pojmov (swap, upcycling, fast fashion).

 

Na február je pre vás pripravená téma: Príliš vzácny odpad, ktorá sa venuje problematike elektoroodpadu.

Tešíme sa na vaše príspevky za mesiac február, zaujímavé fotografie z aktivít a spätnú väzbu.

Podobné články