Ranč plný zvierat

Klub Raj z Dobšinej zorganizoval ďalšiu skvelú akciu. Tentoraz aj vďaka nášmu grantu.

Čo tento skvelý Klub s vedúcou pani Danou Husárovou vymyslel na spríjemnenie konca školského roka? Rozhodli sa pre výlet na Ranč pod ostrou skalou. Cieľom bolo spoznávanie domácich a hospodárskych zvierat v ich prirodzenom prostredí. Takto zážitkovou formou viesť deti k ochrane a starostlivosti o zvieratá je skvelé na získanie skúsenosti, ktorá pretrvá ozaj dlho. Účastníci si tu mohli vyskúšať jeden obyčajný deň na ranči so všetkými činnosťami a prácami okolo statku. Nakreslili si zvieratko, ktoré sa im najviac páčilo, skladali puzzle, hrali pexeso, zamaškrtili si na zmrzline, no a napokon sa unavení celodennou aktivitou, ale spokojní po dni plnom aktivít, vrátili nazad domov.

 „Všetci účastníci kladne hodnotili podujatie. Deti spoznávali zvieratká, veľa sa o nich naučili. Dostali informácie o ich starostlivosti, samostatne si vyskúšali kŕmenie zvierat. Poverený pracovník deťom veľmi pútavo rozprával o zvieratách, postupne nás previedol celým rančom.  Nezabudnuteľným zážitkom sa pre deti stala jazda na koni. Spestrením dňa bolo kreslenie zvierat, pexeso, puzzle, ale aj skákanie na trampolíne, hojdačky či preliezky. Som presvedčená, že podujatie splnilo svoj cieľ. Deti sa učili v reálnom prostredí veľa informácii o zvieratách, zveľadili  okolie ranča, pod dozorom dokázali nakŕmiť jednotlivé zvieratá. Kreslením a hrou si ešte viac prehlbovali svoje vedomosti a zručnosti. Získané informácie im pomôžu pri starostlivosti a ochrane domácich a hospodárskych zvierat, ak by sa rozhodli pre ich chov."

Na záver, po takejto vyčerpávajúcej správe nám už len ostáva dodať, že v dobrom závidíme tú pohodu a množstvo noviniek, ktoré mali možnosť deti zažiť. Tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity tohoto aktívneho Klubu.

Podobné články