Prečo je dôležitá správna likvidácia kuchynského odpadu?

Kuchynský odpad je súčasťou každodenného života a vzniká v každej domácnosti či reštaurácii. Avšak málokto sa zameriava na to, aký vplyv môže mať nesprávne zaobchádzanie s kuchynským odpadom na životné prostredie a spoločnosť.

 

Kontaminácia vodných zdrojov je jedným z dôsledkov nesprávnej likvidácie kuchynského odpadu a použitých jedlých olejov. Z odpadu sa môžu nebezpečné látky dostať do pôdy a nakoniec kontaminovať podzemné vodné zdroje a rieky. Navyše, kuchynský odpad na skládkach môže produkovať metán - silný skleníkový plyn, ktorý prispieva ku globálnemu otepľovaniu. Nesprávne nakladanie s kuchynským odpadom môže byť zdrojom bakteriálnych a vírusových infekcií, čo predstavuje zdravotné riziká pre ľudí a zvieratá.

Výber správneho partnera v oblasti odpadového hospodárstva Vám nielenže ušetrí čas a energiu, ale pomôže Vám zabezpečiť jednoduchú a legislatívne správnu likvidáciu biologicky rozložiteľných odpadov.

Prečo si vybrať firmu ESPIK pre zber a likvidáciu kuchynského odpadu a použitých olejov?

Patríme medzi lídrov v oblasti biologicky rozložiteľného odpadu s najväčším pokrytím poskytovaných služieb na Slovensku. Tisíce našich zákazníkov nám dôveruje vďaka našim dlhoročným skúsenostiam, spoľahlivom prístupe a záujmu pomôcť im v tejto sfére, aby v prípade kontrol štátnych orgánov bolo všetko v najlepšom poriadku.

Dajte nám vedieť, ako Vám môžeme pomôcť a informujte sa o možnostiach, ktoré Vám vieme ponúknuť.

Web: www.espik.sk                                                                          E-mail: info@espik.sk                                                   Zákaznícka linka:  +421 950 401 401

Podobné články