Poznáme výsledky 6. kola súťaže Envirospektrum

V období medzi 1. marcom a 27. májom sa uskutočnilo 6. kolo fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum. Hlavným cieľom súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o životné prostredie. Prostredníctvom fotografie zisťujeme ako jednotlivec, dieťa, tínedžer vníma prírodu v dnešnej dobe preplnenej modernými technológiami. Akým spôsobom vníma jej krásu a čo považuje za pekné, zaujímavé a inšpirujúce.

V rámci témy „M(i)esto pre ľudí“, ktorú sme zadali mohli žiaci, študenti a mladí ľudia do 19 rokov prezentovať alebo fotografiou povedať príbeh o ich mieste pre ľudí. Všímať si mohli ulice miest/obce, verejné priestore, zelené aleje, parky, námestia ale aj samotných ľudí, ktorí týmito miestami prechádzajú.

Svoje pocity, skúsenosti alebo návrhy na M(i)esto pre ľudí vyjadrilo 465 súťažiacich z celého Slovenska s počtom fotografií 1205.

Aj samotné číslo fotografií značí, že o fotografickú súťaž je stále záujem, čo nás koordinátorov veľmi teší. Ani tentokrát sme sa nevyhli ľahkému hodnoteniu, vyberať tie „naj“ fotografie je pre nás vždy ťažké. Veľa je ich krásnych, iných, každá fotografia rozpovie iný príbeh.  Je to súťaž a teda víťazov sme vybrali. Nakoniec sme rozhodli nasledovne:

Výsledky 6. kola 2022

Kategória I: 6 – 10

Víťazka: Kristína Roháriková, ZŠ s MŠ Malonecpalská, Prievidza-Močidlá

Názov práce: Sestry

 

Kategória II: 11 – 15

Víťaz: Kristína Bartkovičová, Súkromná základná umelecká škola Róberta Tatára, Banská Bystrica

Názov práce: Symetria

 

 

Kategória III: 16 – 19

Víťaz: Timotej Gazdík, Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika, Rožňava

Názov práce: Nočná Rožňavská kalvária

Špeciálna cena SAŽP

Sofia Šlachtová, Špeciálna základná škola pre žiakov s telesným postihnutím, Dolný Kubín

Názov práce: Chalúpka

Špeciálna cena poroty

Katarína Bohušová, Súkromná základná umelecká škola Róberta Tatára, Banská Bystrica

Názov práce: Krajšia ružová

 

 

Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne fotografie, nápady a snahu zobraziť tému 6.kola! Sledujte informácie na našej facebookovej stránke envirovýchova a na portály Ewobox. V blízkej budúcnosti chceme pripraviť virtuálnu galériu z vybraných fotografií. Určite sa máte na čo tešiť.

Jana Rajnohová a Andrej Šijak

Koordinátori súťaže

Podobné články