Poznáme víťazov 5. kola fotografickej súťaže Envirospektrum + GALÉRIA

V čase od 26. októbra 2020 do 3. marca 2021 sa uskutočnilo už 5. kolo fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum. Hlavným cieľom súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o životné prostredie. Prostredníctvom fotografie zisťujeme ako jednotlivec, dieťa, tínedžer vníma prírodu v dnešnej dobe preplnenej modernými technológiami. Akým spôsobom vníma jej krásu a čo považuje za pekné, zaujímavé a inšpirujúce.

V rámci témy „Kráčaj udržateľne!“, ktorú sme zadali sa mohli žiaci, študenti a mladí ľudia do 19 rokov zamyslieť nad vplyvom výroby potravín, oblečenia, energie a mobility na životné prostredie. Mali tak na jednej strane možnosť ukázať svoj fotografický talent a na druhej strane prispieť do diskusie na podporu udržateľnosti našej spoločnosti.

Svoje udržateľné kroky a kroky svojho bezprostredného okolia zaznamenalo pomocou fotografie 480 súťažiacich z celého Slovenska s počtom fotografií 1182. 

Téma tohto kola bola síce náročná, niektorí sa museli s témou najprv stotožniť, iní sa pustili do hľadania svojho objektu alebo samotnej tvorby s veľkou chuťou. Vždy je veľmi náročné vyberať top fotografie. Hľadali sme nápad, porozumenie danej témy, jej zobrazenie. Nakoniec sme rozhodli nasledovne:

Výsledky 5. kola 2020/2021

GALÉRIA 

Kategória I: 6 – 10 rokov

Víťazka: Nela Dúbravková, ZŠ Tomášov

Názov práce: Z prírody

 

Kategória II: 11 – 15 rokov

Víťazka: Malka Ester Šebestová, Evanjelická základná škola, Bratislava

Názov práce: Slnko v duši

 

Kategória III: 16 – 19 rokov

Víťazka: Aleksandra Vašek, Stredná zdravotnícka škola, Trnava

Názov práce: Odpad patrí do koša

 

Špeciálna cena SAŽP

Dominika Horňáková, ZŠ s MŠ Rudolfa Dilonga, Trstená

Názov práce: O trošku viac zelene

 

Špeciálna cena poroty

Jakub Sorger, Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová, Košice

       Názvy fotografií: Voda, Hladina, Odraz viny, Ignorácia

              

               

 

Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne fotografie, nápady a snahu zobraziť tému udržateľnosti! Zároveň vás pozývame nahliadnúť do online galérie vybraných fotografií. Sledujte informácie na našej facebookovej stránke envirovýchova a na portály Ewobox.

 

 

Podobné články