Podmorský obraz vyčarovaný upcyklingom

Ako sa dá z odpadu vykúzliť umenie, nám bravúrne predviedli v škole v Šale - Veči.

Nad toľkou krásou, úžasným nápadom a dokonalým technicko-umeleckým prevedením sme v kancelárii Stromu života iba neveriacky krútili hlavou.

Ak si pamätáte na náš grantový projekt Stromácka jeseň, podporili sme v rámci neho aj Klub Večianske veveričky zo Šale, ktoré si na školskom dvore umením skrášlili školské prostredie. Nezostali len pri pôvodnom pláne, ale svojou zapálenosťou inšpirovali aj ďalšiu pani učiteľku a pána školníka, ktorí počas hodín technickej a výtvarnej výchovy so žiakmi tvorili využívaním metódy upcyklingu krásne umelecké dielo a ozdobili ním školskú chodbu.

Upcykling využíva nepotrebný, zbytočný už použitý materiál, ktorý takto dostáva novú šancu na lepší život. V tomto prípade z naplaveného dreva, plastových fliaš, roliek toaletného papiera a kuchynských utierok, nepotrebných kovových predmetov - klincov, kľúčov, plátu pílky, starého osvetlenia, porfixu, špáradiel, polystyrénovej výplne balíkov, gulôčok a montážnej peny vznikol trojrozmerný veľký obraz plný podivných tvorov z podmorského sveta úctyhodných rozmerov. Z obyčajného priestoru budovy sa tak stal akoby kúsok podoceánskeho akvária, za akým by sme museli vycestovať do niektorej prímorskej krajiny.

Ďakujeme za úžasnú inšpiráciu, ako sa z ničoho dá vytvoriť nádherný skvost. Rovnako za nádherný príklad, ako ukázať deťom, že dôležitejšie než množstvo drahého kreatívneho materiálu či pomôcok je fantázia a ochota tvoriť, hoci im istotne zmajstrovanie takejto krásy trvalo dlhší čas. No a v neposlednom rade sme tiež dojatí tým, ako sa dobrý nápad a túžba skrášľovať svoje prostredie šíri. Vďaka, že sa s nami podelili o to, ako grant Stromácka jeseň prekročil svoje hranice a tešíme sa z jeho pokračovania i na prahu jari.

Prajeme do Šale mnoho entuziazmu, radosti z tvorenia a vyžívania odpadu, rovnako ako všetkým naším vedúcim Klubov Stromu života a sympatizantom. Budeme radi, ak nám tiež ukážete, ako si svoje vnútorné či vonkajšie priestory zveľaďujete. Myslíme si, že presne život s kreatívnymi ľuďmi v škole je jedným z najlepších príkladov pre deti.

Podobné články