Outdoorová súťaž SVETLO A TIEŇ

V treťom kole outdoorovej súťaže budeme obkresľovať tiene.

Všimli ste si, že dĺžka svetlej časti dňa sa postupne mení s tým, ako prichádza zima? Vedeli ste, že ročné obdobia sa striedajú v zlomové dni, ktoré súvisia s množstvom denného svetla?

Pripravili sme ďalšie kolo outdoorovej súťaže, do ktorého ste srdečne pozvaní. Zistite, ako sa významné zlomové dni nazývajú a koľko svetla v daný deň máme. Potom obkreslite a ozdobte tiene zvieratok. Na záver si vyskúšajte tieňohru podľa predlohy, ktorú sme pre vás pripravili. 

Prečo sa venovať outdoorovej edukácii? Outdoorová edukácia rozvíja kreativitu, flexibilitu, originalitu, kritické a hodnotiace myslenie, deti si pri nej budujú vzťah so svetom živej i neživej prírody, rozvíjajú svoje sociálne a komunikačné zručnosti a posilňujú svoj imunitný systém. Vo vonkajšom prostredí zároveň zažívajú pocit slobody, vnútorného sebauspokojenia a šťastia. Preto sa Strom života snaží motivovať učiteľov a rodičov, aby s deťmi trávili čo najviac času vonku. Veď netreba ísť hneď do lesa, stačí pravidelne využívať školský dvor alebo blízky park.

Kto sa môže zapojiť:
Súťažná aktivita je určená pre členov Stromu života (materské školy, základné školy, rodičia s deťmi, materské centrá, rodinné centrá alebo lesné kluby).

Ako sa zapojiť:
Stiahnite si pripravenú outdoorovú aktivitu vo formáte pdf z Akadémie Stromu života (prihláste sa na stránku a vojdite do sekcie Akadémia). Podľa inštrukcií aktivitu zrealizujte. Počas realizácie nezabudnite vyhotovovať fotodokumentáciu, ktorú nám spolu s krátkym popisom zašlite prostredníctvom online formulára v sekcii Súťaže.

Uzávierka 3. kola outdoorovej súťaže, ktorá má názov Svetlo a tieň je 15.12.2021.

Užite si nádherný a zmysluplný čas s deťmi vonku!

https://stromzivota.sk/stromoviny/novinky-zo-stromu/svetlo-a-tien

Podobné články