Outdoorová súťaž SLNEČNÁ SÚSTAVA

Poďte sa s nami učiť vonku. Na koniec školského roku sme vybrali fascinujúcu tému.

Zapojte sa do posledného kola skvelej outdoorovej súťaže a učte sa so svojimi žiakmi vonku. Pomaly sa nám blíži leto a vtedy by bolo naozaj škoda sedieť vnútri. Veď trieda nemusí mať štyri steny. Okrem toho téma, ktorú vám prinášame v tomto kole je výsostne outdoorová. Nekonečný rozpínajúci sa vesmír sa vám bude výborne zobrazovať pod šírim nebom. Uvidíte.

Ako na to? Stiahnite si náš vesmirny pracovný list  a vytvorte si u vás na chodníku, lúke či v pieskovisku solárny systém so všetkými planétami, Slnkom a možno i mesiacmi.  Precvičte si svoje mozgové závity a vytvorte aj krátky vesmírny kvíz. Túto  nádhernú enviroaktivitu nám poslala na inšpiráciu pani učiteľka  Ľubomíra Baranová z Jánoviec z Klubu Stromu života Ochranárik, za čo jej vyjadrujeme veľkú vďaku. 

Veríme, že sa pri nej zabavíte a aj všeličo nové naučíte. Odporúčame vám ako zdoj informácií využiť časopis Stromáčik, kde sa od septembra postupne zoznamuje v každom čísle s jednou planétou v maľovanom čítaní. 

Zapojte sa teda aj v tomto mesiaci do outdoorovej výzvy určenej pre Kluby Stromu života a vyhrajte od nás peknú cenu.

Stiahnite si pripravenú outdoorovú aktivitu vo formáte pdf z Akadémie Stromu života (prihláste sa na stránku a vojdite do sekcie Akadémia). Podľa inštrukcií aktivitu uskutočnite. Počas realizácie nezabudnite vyhotovovať fotodokumentáciu, ktorú nám spolu s krátkym popisom (najlepšie ako prezentáciu v programe Powerpoint) zašlite prostredníctvom online formulára v sekcii Súťaže. Maximálna veľkosť priložených súborov môže byť spolu 100 MB. Ak má vaša prezentácia väčšiu veľkosť, rozdeľte ju napríklad na polovicu a každý súbor nahrajte samostatne.

Uzávierka súťaže s názvom Slnečné hodiny je 13. 6. 2022.

Vašich modelov slnečnej sústavy sa už nevieme dočkať.

 

Podobné články