Nový ročník súťaže Zelený svet: Teplo môjho domova

Súťaž umeleckej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet už 28 rokov sprostredkováva myšlienky detí svetu dospelých. To, že prírodu môžeme oslavovať aj farbami, dokazujú deti svojimi výtvarnými prácami, maľbami, kresbami a grafikami. Tentokrát môžu deti a mládeť výtvarne a literárne tvoriť na tému TEPLO MÔJHO DOMOVA.

Nie je nič krajšie, ako prísť z treskúcej zimy do vykúreného bytu či domu, dať si hrnček horúceho čaju a vychutnať si túto atmosféru spolu so svojimi najbližšími.
Teplo je základnou ľudskou potrebou najmä v zimných mesiacoch. Deti v panelákoch často netušia, odkiaľ teplo pochádza. Pootočením ventilu na radiátore sa teplo šíri po miestnosti. Naopak, niektorí ľudia, žijúci v rodinných domoch, musia vynaložiť viac úsilia, aby zohriali svoje domácnosti. Narúbať drevo a priniesť ho do domu, či prikladať do pece... Častokrát sa zahrejú už aj pri týchto aktivitách. Málokto však vie, že teplo v našich domácnostiach do veľkej miery ovplyvňuje vzduch, ktorý dýchame. Správne vykurovanie nie je len otázkou našej pohody, ale aj zdravia a kvality života v našom okolí.

Teplo domova má pre každého rôzny význam, predstavuje nielen príjemný pocit, ale aj starostlivosť o zdravie a životné prostredie. Čo si pod týmito slovami predstavujete?

Umelecké stvárnenie témy „Teplo môjho domova“ bude pre deti, žiakov a študentov nepochybne výzva. Svoje práce odrážajúce aktuálnu tému môžu zaregistrovať v predpísanom formáte do dvoch súťažných kategórií: 1.Výtvarná a digitálna forma2. Literárna tvorba. Viac informácii o podmienkach súťaže sa dozviete na stránke: Zelený svet. Propozície súťaže si môžete pozriet TU

V rámci tohto ročníka vyzývame aj samotných učiteľov aby sa zapojili do súaťže Tvorivý pedagóg a poslali nám svoje príspevky aktivít a metodiských listov v zadanom formáte na tému: Kvalita ovzdušia.

Súťažné práce je potrebné poslať najneskôr do 28. apríla 2024 na adresu organizátora súťaže. Najlepšie diela v jednotlivých súťažných kategóriách budú ocenené hodnotnými vecnými cenami. Kvalitu a výnimočnosť prác bude posudzovať hodnotiaca komisia tvorená odborníkmi z umeleckej oblasti. Vyhlásenie výsledkov súťaže a odovzdanie cien je plánované na máj 2024.

Podobné články