Májová chuťovka

Za zvýhodnenú cenu dostanete 3 časopisy a k nim semienka zdravej rastliny.

Chceme vám urobiť radosť a tak sme vám opäť pripravili balíček mesiaca. Na máj tu máme niečo špeciálne. Kombinácia čítania, pestovania a zdravého stravovania sa vám istotne zapáči.

Májové číslo z roku 2019 vám predstaví skokana zeleného, naučí názvy a použitie liečivých rastlín, hravou formou sa oboznámite s novými slovíčkami a vyskúšate si aj orientáciu v priestore.

Májové číslo z roku 2020 vám zasa predstaví krátkonôžku štíhlu, zájdete do sveta jaskýň a zoznámite sa aj s národným parkom Slovenský kras.

Júnové číslo z roku 2021 sa venuje pozorovaniu medziľudských vzťahov, navštívite v ňom vevericu stromovú, vytvoríte si model rybovodu a zistíte aj, čo znamená regulovanie riek. 

A čo so semienkami?  Po zasadení vám o krátky čas vyrastie zdravý doplnok do šalátov, k chlebíku či do ranného smoothie - štaveľ záhradný. Ide o 50 cm vysokú viacročnú, mrazuvzdornú bylinu, ktorá rastie na vlhkých lúkach v polotieni. Hodí sa do kuchyne, kde sa využívajú jeho listy, napr. do polievky alebo ako prílohu k špenátu. Listy sa dajú tiež žuvať čerstvé na osvieženie. Táto nenápadná rastlina podporí vaše zdravie, pretože obsahuje kyselinu šťaveľovú, draslík i vitamín C.

Dôležité inštrukcie k pestovaniu štiavu: výsev byliny sa odporúča od konca marca do augusta. Rozostupy pri sadení by mali byť 25-30 cm. Semiačka naklíčia za 10-20 dní. Nezabudnite, že nikdy neodstraňujeme všetky lístky naraz, ale len po častiach vonkajšie.

Takže, poďte s nami čítať, bádať, tvoriť i sadiť. Na svoj balíček sa tak môžete tešiť takmer hneď, ako kliknete na OBJEDNAŤ.

Podobné články