Letná environmentálna škola

V dňoch 19. – 23. júla Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny, Základná organizácia SMOPaJ v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši Letnú detskú environmentálnu školu

Počas jednotlivých táborových dní deti poznávali živú a neživú prírodu, svet jaskýň, biodiverzitu Slovenska, ale aj problematiku vody – jej zdroje, význam pre organizmy a človeka, život vo vodách a pôvod jej znečistenia. Počas letnej školy si žiaci precvičili vedomosti nielen z prírodovedy a vlastivedy, ale aj zo slovenského jazyka, matematiky, angličtiny, výtvarnej a telesnej výchovy. Počas terénnych exkurzií deti poznávali zvuky zvierat, vyskúšali si prácu s kompasom a tiež prácu entomológa, botanika či jaskyniara v teréne. Pri príprave jednotlivých aktivít nám pomohli aj kolegovia z Liptovskej vodárenskej spoločnosti, a.s., ktorí nás previedli čistiarňou odpadových vôd spolu s laboratóriami, kolegovia z Ústavu hydrológie SAV nám ukázali mnohé prístroje, ktoré pri svojej práci využívajú a vysvetlili na čo slúžia a kolegyňa z Liptovskej galérie P.M. Bohúňa nám pripravila zaujímavé tvorivé dielne s tematikou prírody. Za túto pomoc všetkým srdečne ďakujeme. Podujatie bolo zamerané na žiakov 1. stupňa základných škôl a zúčastnilo sa ho spolu 22 detí.

Podujatie finančne podporil Žilinský samosprávny kraj, vďaka čomu sme mohli zakúpiť nové edukačné pomôcky a materiál na tvorivé dielne. Pomôcky obohatili naše vzdelávanie a deti tak prírodu mohli spoznávať aj hravou a tvorivou formou. Žilinskému samosprávnemu kraju preto ešte raz ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

Podobné články