Kvízujte, zabavte sa a vyhrajte

Máte radi prírodu, turistiku a chcete si otestovať, ako poznáte jedinečné chránené územia na Slovenku? Tak tento súťažný kvíz spojený s ocenením troch výhercov je určený Vám.

 

Pri príležitosti osláv Dňa Zeme Štátna ochrana prírody SR, Škola ochrany prírody Varín pre Vás pripravila súťažný kvíz s názvom AKO DOBRE POZNÁŠ CHRÁNENÉ ÚZEMIA SLOVENSKA?

 

 

Hlavným cieľom súťažného kvízu je poukázať na osobitosti prírodných lokalít Slovenska, na neoceniteľnú hodnotu národných parkov či chránených krajinných oblastí. Na jednej strane môžete objaviť známe miesta v chránených územiach, ktoré môžete navštíviť, na strane druhej sa môžete dozvedieť zaujímavosti o ohrozených rastlinách a živočíchov, ktoré väčšinou ostanú pre Vás neprístupné, pretože sú prísne chránene a také vzácne, že ich nájdeme len na niektorých miestach na Slovensku.

Ako sa zapojiť?

Stačí odpovedať na desať kvízových otázok v on-line formulári a označiť tú správnu. Pri väčšine odpovedí máte na výber z troch možností. Za všetky správne odpovede, môžete získať až 30 bodov. Do kvízu sa môže zapojiť široká verejnosť, všetky vekové kategórie. Každý súťažiaci sa môže do súťaže zapojiť len raz.

 

Súťažný kvíz môžete vyplniť od 22. apríla do 20. mája 2020.

Z účastníkov, ktorí budú mať maximálny počet – 30 bodov, sa vylosujú traja výhercovia. Losujeme prvé až tretie miesto.

 

Viac o kvíze a zapojiť sa môžete na našom webe: www.sopsr.sk/kvizCHUSlovenska

 

Prajeme Vám veľa úspechu pri objavovaní našich prírodných hodnôt a tešíme sa na Vaše odpovede.

 

Škola ochrany prírody Varín, ŠOP SR

Podobné články