Píšťalkou ma zavolaj - kniha pre rodičov a deti

Píšťalkou ma zavolaj - nový príbeh na obzore

Koľkokrát ste sa sami seba pýtali: „Čo mám robiť?“ Ako byť lepším - rodičom, priateľom, človekom...? Každého z nás vedie neviditeľná snaha robiť veci lepšie, byť každým dňom o čosi lepším, hoci si to ani neuvedomujeme. Niekedy dokonca konáme aj v protiklade, protestujeme. Ale život je taký múdry! Taký skvelý scénarista! Láskavo aj prísne nás učí, vedie. Život - to nie je náhoda, vedel to aj sám Einstein. Ani to, čo sa nám deje, nie je náhoda. Odpovede na rôzne otázky môžeme nájsť v sebe a vôkol seba - stačí sa tomu pootvoriť, porozhliadať.

O knihe

Príbeh dvoch priateľov písaný ľahkou formou rozhovorov ochutený trochou fantázie. Na prvý pohľad detský svet dievčaťa a jej nevšedného kamaráta, ktorý však očarí nielen deti. Pomôže nájsť vhodné slová aj ich rodičom a poteší každého, kto cíti, že život je nesmierna studnica možností, ciest a poznania. Kniha je sprievodcom témami a otázkami, ktoré si z času na čas kladieme a odpovede na ne zbierame ako klenot. Prináša nadhľad prostredníctvom zrozumiteľných prirovnaní. Hľadá rýdze hodnoty. Pripomína, aké cnosti sú uložené v bunkách každého človeka. Očami hlavnej postavy skúma pocity, pobáda intuíciu a vnímaniev každodennosti čitateľa. Prebúdza vôľu byť pravdivejší k sebe, k svojim blízkym, krok za krokom stávať sa tým človekom, ktorý napĺňa zmysel svojho života.

O mne

Okrem výtvarnej tvorby sa venujem aj oblasti sebapoznania a hľadania stredu pravdy nielen v tom vonkajšom, ale predovšetkým vo vlastnom vnútornom svete. Ako povedal sám Sokrates: „Poznaj sám seba a spoznáš svet.“

Zaujíma ma symblolika, ktorú používali naši predkovia v rozprávkach. V pôvodných rozprávkach je totiž studnica poznania a ich symbolika (našťastie aj bez toho, aby sme jej priamo rozumeli) na nás pôsobí. Cítim, že dobrá kniha môže človeku priniesť viac, než si dokáže predstaviť.

O dar slova som si do vienka požiadala aj ja. V roku 2019 som vydala svoju debutovú knihu a po čase sa opäť v mojich myšlienkach začal formovať nový príbeh. Ako k nemu došlo?

Ako vznikol príbeh

K napísaniu tejto knižky ma doviedli rozhovory s mojim teraz už osemročným synom. A moje hlboké želanie byť mu dobrým sprievodcom na ceste životom. Načúvať mu, keď sa pýta a spolu s ním zbierať zrnká pravdy a skladať kúsky obrazu. Hľadať odpovede na otázky, ktoré vie klásť iba dieťa, ktorého pohľad na svet je čistý, priezračný. Na malého človiečika všetko ešte len čaká a my mu v tom môžeme byť nápomocní. Byť rodičom je výzva asi ako aj život sám. Nik nás na to celkom nepripraví. Keď však máme úprimný záujem porozumieť - sebe či svetu okolo nás, cesta sa ukáže. Príde tá pravá rada, človek, kniha... V istom čase mi takouto inšpiráciou bola kniha Malý princ. Tá reč, spôsob, akým sa čitateľovi prihovára a akými krajinami ho vedie, je pre mňa jedinečná. Podobne tak príbeh v knihe Malý strom.

Táto kniha sa však môže stať dobrým priateľom komukoľvek, kto má blízky vzťah k prírode.   

Komu je kniha určená

V príbehu sú ukryté rôzne podobnosti - ľudského a prírodného mikro aj makro sveta. Úvahy deväťročného dievčaťa a jej nevšedného priateľa, ktoré znejú v každom z nás. Deti v knihe nájdu spoločníka, ktorý im rozumie. Rodič v knihe nájde spôsob, ako so svojim dieťaťom hovoriť na rôzne témy takým jazykom, aby mu porozumelo. Človek mladý (nielen) duchom v nej nájde príjemného spoločníka, niečo, čo dôverne pozná a pritom v čase pozabudol. Nechajte sa odviať do sveta fantázie, aby ste si odniesli kúsok ľahkosti a sviežosti aj do bežných dní.

Cena knihy (12 + 3 Eur poštovné) je pre predplatiteľov zvýhodnená. Cena po skončení kampane bude 15 Eur. Navyše každý predplatiteľ získa ku knihe aj záložku s motívom knižnej ilustrácie, prípadne venovanie od autorky - prosím uveďte do správy.

Odkaz na knižku: https://luciagrejtakova.sk/sk/nova-kniha/

 

 

Podobné články