Klíma-tematický deň v rámci projektu Living Lab Dropie

Pri príležitosti Dňa Zeme sa uskutočnil 21.4.2023 v SEV Dropie Klíma-tematický deň, počas ktorého sa žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ s VJM F. Móru v Zemianskej Olči oboznámili s projektom Living Lab Dropie a riešili spoločensko-environmentálny problém v rámci zadania Ostrov.

Klíma-tematické dni SEV Dropie organizuje v nepravidelných, približne mesačných intervaloch, počas ktorých, Veronika Pogányová, špecialista na klímu, prezentuje stále aktuálne prírodné problémy a diania z hľadiska klimatického, spoločenského, ale hlavne environmentálneho.

Žiaci riešia danú problematiku interaktívne - rolovými hrami a logickými zadaniami, v ktorých navrhujú rôzne pohľady a postupy, resp. možnosti ako existujúcu situáciu riešiť alebo zvládať. 

Tento piatok sa ôsmaci a deviataci "prevtelili" do starej civilizácie Ostrova a novej generácie súčasného a budúceho sveta a čelili nástrahám, či využívali výhody existujúcej spoločnosti. V diskusii vyhodnotili obe civilizácie pozitíva a negatíva, ktoré im daná doba priniesla, a to aj s environmentálnym a sociálnym dopadom na spoločnosť. 

Podobné články