Geocaching za klímu

Zapojte sa do súťaže pre triedy. Zabavte sa, vzdelávajte a vyhrajte.

Začneme vysvetlením, o čo ide. Geocaching je aktivita, kde jednotlivci alebo skupiny ľudí hľadajú skrytý objekt, o ktorom sú známe iba jeho geografické súradnice. Miesto úkrytu sa volá „keška“ (z angl. cache) a hľadá sa pomocou GPS. Veľkosť kešky môže byť rôzna, uvádza sa väčšinou pri jej popise. Pri hľadaní jednotlivých kešiek sa niekedy plnia úlohy, inokedy iba jednoducho nájdete predmet podľa súradníc.  

V projekte Game on!  - V hre je naša budúcnosť, zastavme zmenu klímy! sa spája iniciatíva 10 organizácií z 8 krajín strednej a východnej Európy, ktorá má za cieľ zvýšiť povedomie o zmene klímy a takto aktívne zapojiť občiansku spoločnosť do riešenia klimatickej krízy. V rámci projektu vznikol aj dokumentárny film Po nás potopa, e-vzdelávacia platforma Climate-Compact, aplikácia Climate Game, stolná hra Terra Futura alebo klimatické epizódy relácie Ťažký Týždeň.

Teraz sa môžete zapojiť aj vy. Ak ste triedou druhého stupňa s učiteľom, ktorý vás bude sprevádzať pri hľadaní. Potrebujete nájsť 4 zo 6 kešiek a podľa pravidiel zrealizovať celú súťaž. Uzávierka bude až  31. 5. 2023 a pripravené sú lákavé ceny. Napríklad prvou je výlet do Interaktívneho prírodovedného centra zážitkov FUTURA v Maďarsku. 

Tak čo? Zapojíte sa a prežijete so svojou triedou kvalitne strávený čas za klímu? Podrobnosti nájdete tu.

Podobné články