EnvirOtázniky 2022 - výsledky

Máme za sebou XVI. ročník súťaže EnvirOtázniky, ktorý sa niesol v duchu rôznorodosti otázok. Od 12.5. - 12.6. sa žiaci druhého stupňa základných škôl zapájali do vedomostnej envirovýchovnej olympiády. Žiaci odpovedali na okruhy otázok - elektroodpad, moria a oceány, ekoturizmus, ochrana vtákov, CITES, klimatické zmeny a eko poľnohospodárstvo. 

Do súťaže sa zapojilo  667 súťažiacich zo 67 škôl z celého Slovenska. V zmysle propozícií sa porota, vytvorená z odborných zamestnancov Slovenskej agentúry životného prostredia, zhodla na nasledovných kritériách hodnotenia:

-     počet získaných bodov,

-     samostatnosť pri riešení (kolektívne práce – identicky vyplnené hárky odpovedí boli
      zo súťažného hodnotenia vyradené),

-     dátum a čas zaslania odpoveďového hárku

-     uvedené použité zdroje.

Na základe uvedených kritérií porota udelila 3 ceny. Na prvom mieste sa umiestnil žiačk Jakub V. (Základná škola s materskou školou, Plaveč), ktorý ako jediný odpovedal správne na 39 zo všetkých 40 otázok. Druhé miesto 37 bodov získala Aneta Š. (Gymnázium Jána Adama Raymana, Prešov, dátum a čas odoslania odpovedí 28.5.2022 o 11:20) a tretie miesto 37 bodov Tatiana K. (ZŠ Nám. Konkolyho-Thege č.2, Hurbanovo, dátum a čas odoslania odpovedí 4.6.2022 o 17:15). O ich umiestnení rozhodol čas zaslania vyplneného dotazníka. Ocenení budú aj súťažiaci, ktorí sa umiestnili na 4.-10. mieste. Víťazom gratulujeme a ďakujeme všetkým za účasť v súťaži. Stretneme sa o rok. 

Výsledková listina

 

 

Podobné články