Enviropátračka Šetrenie vodou

Novú sériu enviropátračiek 2022/2023 otvárame výsostne aktuálnou témou. Pridajte sa.

Veľakrát vodu podceňujeme, berieme ako samozrejmosť, využívame bez rozmýšľania. Až dokiaľ...

Hm, tam sa nemusíte dopracovať, ak si pravidlá správania sa k vode zavediete v rámci našej súťaže. Čaká vás aj veľká dávka objavovania, tvorenia a najmä zmeny svojho správania. Nie je na tom nič zložité, no vedzte, že ak si vodu začnete vážiť vy, bude to veľkým krokom pre nás všetkých. Vyskúšajte, uvidíte.

Strom života vyhlasuje 1.kolo obľúbenej environmentálnej súťaže na tému ochrana a šetrenie vody. Zapojte sa, bádajte, tvorte, či už ste našimi členmi alebo nie. Vďaka patrí spoločnosti Danucem, ktorá už tretíkrát finančne podporila kolo našej Enviropátračky. Venuje sa výrobe a spracovaniu stavebného materiálu a aktívne prispieva k redukcii priemyselného i ťažko recyklovateľného odpadu.
Srdečne ďakujeme aj vydavateľstvám Albatros a Svojtka, ktoré venovali nádherné ceny pre víťazov. Isto sa vám budú páčiť. 

Súbor zaujímavých úloh o vode a jej používaní sme pripravili každému - skupine alebo jednotlivcovi. Poďte s nami bádať, objavovať efektívne riešenia, vymýšľať opatrenia a získavať cenné informácie z tejto aktuálnej problematiky. Jesenné počasie vám istotne dovolí aspoň časť z úloh reallizovať aj vonku a využiť benefity outdoorovej edukácie. Prajeme vám príjemne a užitočne strávené chvíle v prírode a v dobrej spoločnosti. Úlohy sme vám ušili presne na mieru - v štyroch kategóriách podľa veku a náročnosti. Poďte teda spolu s nami hľadať riešenia, ako zlepšiť vzťah ľudstva a vody.

Ako prebieha Enviropátračka?
Enviropátračka obsahuje rozličné úlohy (vedomostné, bádateľské, umelecké). Pripravujeme ju v štyroch kategóriách náročnosti (vek 4+, 6+, 10+ a 13+). Odporúčame vám, aby ste si najprv všetky úlohy prečítali a sami si vybrali kategóriu, ktorá najviac vyhovuje schopnostiam vašich detí. Úlohy môžu súťažiaci riešiť samostatne alebo spoločne ako skupina. Ak chcete získať čo najviac bodov, vyriešte všetky úlohy. Pri každej úlohe si dôsledne prečítajte zadanie a v prípade terénnych úloh si premyslite plán ich realizácie. Počas plnenia úloh nezabudnite zhotovovať fotodokumentáciu. Odpovede môžu deti vpisovať priamo do vytlačeného zadania alebo na samostatný papier, prípadne do wordového súboru.

Ako odovzdať výsledky?
Na záver vytvorte powerpointovú prezentáciu, v ktorej opíšete priebeh vašej Enviropátračky a vložíte do nej aj vaše výstupy k jednotlivým úlohám. O dobrom výsledku v súťaži nerozhodujú len vaše správne odpovede, ale aj dokumentácia priebehu. Poprosíme Vás, aby ste prezentáciu nahrali na našu stránku do 19.10.2022 do sekcie Súťaže (po prihlásení sa na stránke emailom). Ak má vaša prezentácia viac ako 100 MB, rozdeľte ju na viaceré menšie a každú z nich nahrajte na stránku samostatne. V prípade, že nie ste našimi členmi, pošlite nám prezentáciu emailom na stromacik@stromzivota.sk pomocou služby wetransfer.com.

Prajeme vám zábavné a prínosné objavovanie. Veríme, že aj vodné kolo si vás získa. Už teraz sa tešíme na vaše prezentácie plné skvelých objavov a nápadov. Ako vždy, tí najlepší budú odmenení vecnými cenami a viacerým šikovným deťom zašleme aj diplom.

Zadanie súťaže na stiahnutie:

     

  

                              

Aktivita je realizovaná v rámci projektu podporeného z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Podobné články