Ekosprávky v knižnici v Spišskej Novej Vsi

16.11.2023 bol pre mňa inšpiratívny deň. Inšpiratívny vďaka deťom, ktoré sa zúčastnili besedy v knižnici v Spišskej Novej Vsi a pripravili sa naozaj poctivo. Knižku Ekosprávky už mali prečítanú, mohli sme sa tak veľmi konkrétne rozprávať o to, čo našu planétu trápi. Okrem recitácie ma potešili pekné obrázky, ktoré deti vytvorili. "Tých rozprávok však mohlo byť viac," povedali deti, a ja si ich poznámku beriem k srdcu :).

Video Televízie Reduta: 

https://www.snv.sk/aktuality/beseda-ku-knihe-soni-lesnakovej-ekorozpravky/?fbclid=IwAR0Hlkm7eq_jhGQ05ShsNp9OCLikZ2HJY2vgOpLhCoPbaV29CIdh7Eq2PRw

Kniha Ekosprávky podporená Zeleným vzdelávacím fondom, SAŽP, Envirofondom, MŽP SR

Príbeh jednej knihy????✍️

Na stránke sociálnych sietí Knižnica SNV zverejnila:

EKOSPRÁVKY -16. 11. 2023????????

O Pančuške Róze, o Krasoňovi, Cifruši, či o tégliku, ktorý dostal druhú šancu. Ekosprávky - to je názov knižky, ktorú pre malých čitateľov napísala Soňa Babejová Lesňáková. Dňa 16.11.2023 nám prišla porozprávať o tom, ako prišla na svet táto kniha a čo ju motivovalo k jej napísaniu. Srdcia detí si získala od prvej chvíle. Zanietená ochranárka prírody mala pre deti pripravených veľa úloh a deti pre ňu kopec zvedavých otázok. Podujatia sa zúčastnili štvrtáci zo ZŠ v Harichovciach s p. uč. Greňovou, ktorí už mali knihu prečítanú a dokonca si na základe nej pripravili krátky úryvok - scénku. A deti zo ZŠ na Lipovej ulici s p. uč. Starostovou, ktorých sme chceli k prečítaniu knihy motivovať. Druhým naším hosťom bol p. Matej Pisarčík, pracovník pre enviromentálnu výchovu Správy NP Slovenský raj. A tak naše stretnutie bolo naozaj EKO. Veď aj jeho cieľom bolo, aby sme každý svojou troškou prispeli k tomu, aby bola naša planéta krajším, lepším a čistejším miestom pre život.

Podobné články