Dotknite sa vody objektívom fotoaparátu

Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzýva prostredníctvom týchto slov najmladšiu generáciu, aby sa zapojila do 4. kola fotografickej súťaže Envirospektrum na tému Voda nad zlato.

Napriek tomu, že voda je nevyhnutná pre náš život, až v poslednom období si začíname uvedomovať, že je jednou z najzraniteľnejších zložiek nášho životného prostredia.  Hospodárenie s ňou totiž čoraz viac ovplyvňuje zmena klímy a nárast svetovej populácie.  V dôsledku poklesu zrážok a opakujúcich sa období sucha sa už stretávame  s jej alarmujúcim nedostatkom aj na Slovensku. Musíme preto hľadať a využívať spôsoby, ako s vodou nielen šetriť, ale ju i efektívne využívať a zabezpečiť jej zásoby. Nájdite preto,  prosím vás, prostredníctvom vašich objektívov, pozitívne príklady ochrany a hospodárenia s touto vzácnou tekutinou, aby boli pre nás všetkých podnetom ku krokom na jej ochranu a k odbúravaniu zakorenených zlozvykov, ktoré jej škodia.  

Súťažné práce žiakov základných a  stredných škôl od 6 do 19 rokov je možné zaregistrovať  do 31. júla 2020 prostredníctvom portálu environmentálnej výchovy – EWOBOX cez www.ewobox.sk/sazp/envirospektrum, kde nájdete aj propozície súťaže. Prihlasovať  sa do nej dá aj priamo cez  www.ewobox.sk, Envirospektrum nájdete vo svojom profile – položka v menu „Moje súťaže“.  Súťažné fotografie by mali odrážať hlavnú myšlienku 4. kola Envirospektra „na každej kvapke záleží“.

Cieľom súťaže Envirospektrum je  rozvíjať vzťah detí a mládeže k prírode a životnému prostrediu. Prostredníctvom fotografií chce jej vyhlasovateľ  - SAŽP,  zároveň zistiť ako jednotlivec, dieťa, tínedžer vníma prírodu,  jej krásu a čo považuje za pekné, zaujímavé a inšpirujúce. Na základe týchto zistení môže spolu s jej zriaďovateľom a partnermi cielene nastaviť priority programov a aktivít  zameraných na zvyšovanie jeho environmentálneho povedomia.

Podobné články