"Divé maky - aj my sa chceme zapojiť"- Deň Zeme

,, Odtrhol som kvet a zvädol mi v ruke, chytil som motýľa a umrel mi v dlani. Až vtedy som pochopil, že krásy sa môžem dotknúť iba srdcom." ( J. Lennon)

,Aj my sme sa snažili pripomenul žiakom a učňom SŠI vo Vranove nad Topľou, že naša Zem nie je na jedno použitie!

V rámci vyučovania žiaci vypĺňali pracovné listy s témou ochrany životného prostredia. Hľadali rôzne odpovede, ako sa v prírode správať a ako nie. Čo prírode pomáha a čo škodí. Dozvedeli sa, ako môžu prispieť k ochrane životného prostredia oni. Porozprávali sme im o význame lesa, význame čistej prírody, o separácii odpadu a na záver si mohli zacvičiť ekocvik.

               V areály školy si zasadili v rámci ekoaktivít  svoj vlastný strom  - vŕbu, ktorý  s nimi bude rásť. Budú pozorovať ako rastie, vonia a  ako kvitne. Budú sa oňho starať, polievať a ošetrovať. Taktiež v areály vysádzali  rôzne druhy kvetov do motýlieho záhona. Získavali vedomosti o druhoch rastlín, ktoré lákajú opeľovače a motýle. Taktiež sa niečo naučili o liečivých rastlinách, ktoré v záhonoch nemajú len estetický význam, ale pre život rôznych druhov hmyzu v prírode sú veľmi dôležité.

Všetko, čo sme sa naučili sme si nenechali len pre seba. Navštívili sme Materskú školu na Okulke a ulici 1. mája, kde sme si pripravili pre deti rôzne ekohry a ekoaktivity.

Podobné články